Šport
1 ogledov

Na poraz Đokovića 157.000 evrov

Novak Đoković je minuli konec tedna po zmagi nad Avstralijo Srbijo popeljal v sv Žurnal24 main
Potem ko je ruska mafija osvojila Kafelnikova in Davidenka, je poskušala omrežiti tudi Novaka Đokovića. Tretji tenisač sveta je ponudbo odklonil. Za poraz v St. Peterburgu 157.000 evrov.

Mafija ima očitno rada tenis. Nova žrtev je srbski teniški igralec Novak Đoković. Dvajsetletnemu finalistu letošnjega OP ZDA so lani za poraz v prvem kolu turnirja v St. Peterburgu ponudili 256.000 dolarjev (157.000 evrov). "Bil sem šokiran nad to ponudbo," je dejal "Nole", ki nato v Rusiji ni nastopil. Naj spomnimo. Za poraz Nikolaja Davidenka avgusta v poljskem Sopotu (igral je proti malo znanemu Martinu Vassalu Arguellu) je bilo vplačanih kar 7 milijonov dolarjev. Četrti z lestvice ATP, ki je tisti dvoboj nato predal, vsakršno vpletenost v prirejanje rezultatov zanika. "Vse to so laži. Tožil bom vsakogar, ki me povezuje s tem dogodkom," je bil po medijski aferi jezen Rus. ATP zadevo temeljito preiskuje. "Telefon mi ne neprestano zvoni. Moja mama vseskozi joka," pa je dejal Španec Fernando Vicente, potem ko je premagal Jevgenija Kafelnikova v Lyonu leta 2003. Vicente je do takrat izgubil 12 tekem zaporedoma, Kafelnikov pa je bil, kot zdaj Davidenko, med najboljšimi 10 igralci na svetu.


Nikolaj Davidenko je pod lupo preiskovalcev. © AFP

 
Samo dan po tem razkritju se je oglasil nekdanji avstralski šampion Pat Cash . Dvainštiridesetletnik verjame, da ima ruska mafija v ATP veliko moč. "V igri je ogromno denarja in po tem, kar sem slišal, ta doteka iz vrst ruske mafije. Nekaj hazarderjev poskuša vplivati na ta šport. Toda za vsakogar bi bilo bolje, če se to ne bi dogajalo," je brez dlake na jeziku razmišljal nekdanji zmagovalec Wimbledona. "Čeprav je v te nečedne posle vključen majhen krog igralcev, najboljši namreč zaslužijo dovolj in ne potrebujejo dodatnega zaslužka, je treba biti pazljiv. Nihče si namreč ne želi, da bi nad tvojim dvobojem bedela mafija." Na to opozarja tudi Britanec Tim Henman , ki je minuli konec tedna v Davisovem pokalu proti Hrvaški odigral svojo zadnjo tekmo: "Osebno sicer nimam izkušenj s tem, toda ko poslušam igralce, se mi zdi, da je tega veliko. Vsi skupaj moramo biti zelo oprezni." Ruska mafija? Kjer je dim, je tudi ogenj ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.