Šport
5 ogledov

Na poti v Srbijo nam stojijo ...

Igrali so na EP 2010 in verjamemo, da bodo tudi na EP 2012. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
... nasproti Poljska, Ukrajina in Portugalska. Slovenski rokometaši so dobili te nasprotnike v kvalifikacijah za uvrstitev na EP 2012. "Če se ne uvrstimo v Beograd, bi bila to mala katastrofa."
Vodstvo slovenske moške rokometne reprezentance se je skupaj z RZS odločilo, da bo kvalifikacijsko tekmo z Madžarsko za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem leta 2011, priredilo v ljubljanski dvorani na Kodeljevem. Prva tekma se bo v hramu slovenskega rokometa v nedeljo, 13. junija, pričela ob 18. uri. Povratna tekma bo v nedeljo, 20. junija, v madžarskem Veszpremu.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na žrebu v Beogradu dobila kvalifikacijske tekmece za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo od 17. do 29. januarja leta 2012 gostila Srbija. Slovenija bo nastopila v kvalifikacijski skupini 3, v njej pa so še Poljska, Ukrajina in Portugalska. Na zaključni turnir stare celine se bosta uvrstili prvo in drugouvrščena izbrana vrsta v skupini. Kvalifikacije se bodo začele 27. oktobra letos, končale pa 12. junija.

"Žreb je zanimiv in atraktiven. Zanimiv, ker bomo morali biti na vseh tekmah 120-odstotno osredotočeni, saj so vsi nasprotniki zelo močni," je za Žurnal24 komentar na žreb dal športni direktor slovenske reprezentance Roman Pungartnik. "O Poljakih sploh ni treba izgubljati besed. Vemo, kaj pomenijo v svetovnem merilu. Njihovi reprezentanti igrajo v Nemčiji, najmočnejši ligi na svetu. Ukrajinci iščejo vrnitev v evropski prostor. Letos smo z njimi igrali nekaj pripravljalnih tekem. Imajo mlado in zanimivo ekipo, ki je željna uspeha. Tudi proti njim bomo morali biti maksimalni. Portugalci pa so že znali presenetiti tudi večje ekipe, kot je Slovenija. Res bomo morali biti maksimalno angažirani, pripravljeni in dati maksimalno od sebe, da dosežemo vsaj drugo mesto. Če se ne uvrstimo v Beograd, bi bila to mala katastrofa."

Skupina 1:
Madžarska, Makedonija, BiH in zmagovalec predkvalifikacijske skupine A;

Skupina 2:
Hrvaška, Španija, Romunija in Litva;

Skupina 3:
Poljska, Slovenija, Ukrajina in Portugalska;

Skupina 4:
Švedska, Slovaška, Črna Gora in zmagovalec predkvalifikacijske skupine C;

Skupina 5:
Nemčija, Islandija, Avstrija in zmagovalec predkvalifikacijske skupine B;

Skupina 6:
Norveška, Češka, Nizozemska in Grčija;

Skupina 7:
Danska, Rusija, Belorusija in Švica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.