Šport
14 ogledov

Na prekinitev vplivalo tudi lobiranje

Jure Košir pravi, da je v mlajših selekcijah lepo število dobrih tekmovalcev in Žurnal24 main
Jure Košir, predsednik odbora in zbora za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije, je prekinitev veleslaloma na Pohorju obžaloval predvsem zaradi truda organizatorjev in odlične predstave Tine Maze.
Če ne drugega, je Tina dobila dokaz, da smuča zelo dobro. Njena ekipa preseneča in najbolj sem vesel, ko pozitivno preseneti na tekmah. Mislim, da je nima kaj skrbeti. Žal pa mi je gledalcev, ki so prišli navijat.
Jure Košir

Veleslalom je bil po 25 tekmovalkah prekinjen. Je sploh bilo smiselno začeti tekmo?
Splačalo se je vsekakor, ker so organizatorji vložili zelo veliko truda. Zdaj nam je vsem žal. V prvi vrsti zaradi gledalcev, ki so prišli, in tudi odličnega nastopa Tine Maze. Ampak na vso zadevo poskušajmo gledati objektivno. Verjamem, da je Atle Skaardal, direktor ženskega dela svetovnega pokala, razsodil korektno. Zagotovo pa je prišlo do lobiranja s strani tistih, ki jim ni šlo najbolje.

Že sami ste omenili odličen nastop Tine Maze, še pred nekaj dnevi pa se je celo govorilo, da na Zlati lisici sploh ne bo nastopila. Kako lahko ta nastop vpliva na Tino?

Če ne drugega, je Tina dobila dokaz, da smuča zelo dobro. Njena ekipa preseneča in najbolj sem vesel, ko pozitivno preseneti na tekmah. Mislim, da nima kaj skrbeti. Žal pa mi je gledalcev, ki so prišli navijat.

Pred dnevi ste dejali, da so slovenski dosežki v letošnji sezoni pod pričakovanji in da ste pričakovali več.
Človek navadno vedno pričakuje nekaj več. Moram reči, da se je v tem času zgodilo kar nekaj pozitivnih sprememb. Takrat niso bili izpostavljeni rezultati v evropskem pokalu, ki so tako v moškem kot ženskem delu zelo dobri. Tudi nastop Matica Skubeta v Adelbodnu je bil odličen. Dobro je nastopil tudi Mitja Valenčič, a je na žalost napravil napako. Menim, da sta oba v slalomu zelo dobra in lahko mešata štrene tudi najboljšim povsem na vrhu. Tudi smukači kažejo dobre predstave.

Verjamem, da je Atle Skaardal, direktor ženskega dela svetovnega pokala, razsodil korektno. Zagotovo je prišlo do lobiranja s strani tistih, ki jim ni šlo najbolje.
Jure Košir

Zdi se, da je v največji krizi moški veleslalom.
Veleslalom je v krizi že 15 let. Zdaj se nam vračajo napake, ki so bile narejene že zdavnaj.

Se v mlajših selekcijah kaže napredek, ki daje upanje, da bomo čez nekaj let znova tam, kjer smo bili?
Napredek je viden. Ne bi govoril o imenih, toda so tako dekleta kot fantje, ki dobro vozijo v veleslalomu, in to me zelo veseli.

Kako je z normami za svetovno prvenstvo v Garmisch-Partenkirchnu? So že postavljene? Je možno kakšno popuščanje?
Norme so postavljene že nekaj časa. Nekateri rezultati veljajo tudi od lanskega leta, a o tem za zdaj še ne bi govoril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.