Šport
24 ogledov

Na Ptuju prvič po letu 1988

bečirović alilović Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca bo v sredo odigrala prvo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom v Turčiji. Prvi tekmec Slovenije med pripravami bo Makedonija.

Reprezentanci bosta na Ptuju odigrali dve tekmi, ena bo zaprta za javnost.

Tekma med Slovenijo in Makedonijo se bo začela v sredo ob 20. uri v Šolskem centru Ptuj, pred tem pa bosta oba selektorja tudi določila 12 igralcev, ki bodo nastopili na prvem dvoboju. To je obenem tudi prva reprezentančna tekma po letu 1988 na Ptuju, ko je s takratno Jugoslavijo v isti dvorani igrala Nemčija. Iz Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da je za dvoboj Slovenija – Makedonija na voljo še nekaj vstopnic.

Na današnji novinarski konferenci sta selektor Slovenije Memi Bečirović in Primož Brezec predstavila pričakovanja pred prvo pripravljalno tekmo članske reprezentance v letu 2010.

"Najpomembnejši razlog, da smo se zbrali tukaj, je ta, da želimo podpreti in spodbuditi gradnjo nove dvorane za 5 tisoč ljudi, ki naj bi kmalu stala na Ptuju in ki ustreza vsem standardom tudi morebitne organizacije evropskega prvenstva. Tu se dobro počutimo in verjamem, da bomo tako tudi igrali. Za nami je prvi del priprav. Ker smo zbrani šele teden dni, ni pričakovati iger, kot jih bomo prikazovali naslednji mesec. Morda je tu Makedonija malce v prednosti, saj so zbrani več časa, ker jih že avgusta čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo naslednje leto v Litvi. Za nas je najpomembneje, da se dobro uigramo in javnosti predstavimo v dobri luči ter s tem odločno krenemo k naslednjim pripravljalnim akcijam," je dejal selektor Bečirović.

Primož Brezec pa je pred prvo prijateljsko tekmo poudaril, da rezultat tokrat še ne bo v ospredju. "Na tekmi z Makedonijo rezultat seveda ne bo najpomembnejši, a bomo vseeno skušali zmagati. Za nami je najtežji del priprav, kjer smo delali predvsem na moči in vzdržljivosti, zdaj pa nas čaka stopnjevanje forme, ki bi morala biti prava 28. avgusta, ko bo na sporedu prva tekma naše reprezentance na svetovnem prvenstvu."

Izbranci Memija Bečirovića so sinoči po enotedenskih pripravah zapustili Roglo in se odpeljali na Ptuj. Pred tekmama z Makedonijo se je ekipi pridružil tudi Dino Murić, ki je pred dnevi z izbrano vrsto mlajših članov na Hrvaškem zasedel 12. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.