Šport
64 ogledov

Na robu joka zahtevala diskvalifikacijo

Naomi Broady Profimedias
Britanska teniška igralka je na obračunu turnirja v Aucklandu zahtevala diskvalifikacijo nasprotnice, ker naj bi ta namerno zalučala lopar v enega od pobiralcev žog.

Prava drama se je odvila na igrišču teniškega kompleksa na Novi Zelandiji, kjer sta se v drugem krogu turnirja serije International pomerili Britanka Naomi Broady in Latvijka Jelena Ostapenko.

Broadyjeva je v podaljšanji igri drugega niza pri izenačenju na 2:2 udarila neubranljiv forehand, njena nasprotnica pa je v navalu jeze izpustila lopar, ki se je odbil v enega od pobiralcev žog. 

Britanka je zahtevala diskvalifikacijo. ''Lopar je vrgla v pobiralca žog, ni dvoma, da je bilo to zanalašč,'' je vpila na glavnega sodnika, ki je po posvetovanju z nadzornim funkcionarjem Latvijki izrekel opomin.

Broadyjeva je v nadaljevanju dobila podaljšano igro s 7:6(4) in si kasneje priigrala uvrstitev v tretji krog s končnim izidom 4:6, 7:6(4), 7:5.

Tenisačici sta se pri mreži še enkrat zapletli v polemiko. ''Pobiralca žog si zadela s svojim loparjem,'' je dejala Broadyjeva, kasneje pa pojasnila, da ni želela pogrevati dogodkov, temveč se je odzvala na obtožbe nasprotnice, da se je med obračunom grdo vedla.

''Mislim, da to ni bilo korektno glede na vse, kaj se je dogajalo,'' je še povedala Britanka, ki so ji podporo izrekli nekatere kolegice in kolegi. Najslavnejši med njimi tudi drugi igralec sveta in zmagovalec dveh turnirjev za Grand Slam Andy Murray.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.