Šport
21 ogledov

Na sceno prihaja nov Šved

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Po obupnem začetku letošnjega leta, se očitno stvari obračajo na bolje tudi za Finca Patrika Antoniusa, ki je ta teden nasprotnike olajšal za skoraj milijon dolarjev.

Ni pa bil Antonius edini junak preteklega tedna, saj se je na sceno prebil še en odlični Šved - Joel »Odonkor1« Nordquist, ki pa je za razliko od »Isildur1-ja«, veliko bolj potrpežljiv in ne razmetava s svojim denarjem, kar pomeni, da se utegne že v kratkem umešati v boje tudi na najvišjem nivoju.

Antonius je priložnost zgrabil z obema rokama in pometel s konkurenco na 7-Game mizah, kjer se mu je še najbolje upiral Gus Hansen a tudi on ni mogel preprečiti velikega zmagoslavja skandinavskega kolega, in slednji je tako v nekaj več kot 5.500 igrah, nasprotnike »obral« za več kot 920.000$!

V največji igri, v katero je bil vpleten Finec, mu je nasproti stal seveda nihče drug kot Gus Hansen. Do nje je prišlo na 300$/600$ NL Hold'Em mizi, kjer je Antonius pred flopom višal na 1.800$, Gus pa je njegovo stavo le izenačil. Na flopu {4-Hearts}{2-Spades}{5-Clubs} je Hansen ponovno segel po svojih žetonih in v igro spravil novih 3.600$, kar pa ni prestrašilo Finca, ki je njegovo stavo hitro izenačil. Sledila je karta {8-Hearts}, prvi je bil na potezi Danec, ki je stavil 10.800$, temu pa je nato le nekaj sekund kasneje sledil Patrikov all-in, ki ga je Gus po krajšem premisleku izenačil. Finec je obrnil {2-Clubs}{2-Diamonds}, Danec pa {A-Hearts}{5-Diamonds} in ko je na mizi pristala še zadnja skupna karta – {10-Spades}, se je zmage in novih 114.907$ lahko veselil Antonius.


Vzponi in padci igre Gusa Hansena

Kot lahko vidite sami, za Dancem ni ravno najboljši teden, ki pa je vseeno imel svoje vrhunce. V sredini prejšnjega tedna je namreč Gus začel nizati dobre rezultate in se pomikati proti magični meji milijon dolarjev dobička, ko mu je očitno obrnil hrbet boginja Fortuna, saj je do nastanka tega poročila, Danec izgubil prav ves ta priigrani denar, ter teden celo končal v rdečih številkah.

Hansenov izlet na 300$/600$ PLO mize je bil sprva sicer uspešen, a dlje kot je ostal na mizi, več denarja je izgubil. Njegovo nesrečo so ta teden izkoristili skorajda vsi, od Iveya, Antoniusa in Southa, še najbolj pa jo je izkoristil »UarePileous«, ki je proti Dancu dobil igro težko kar 154.016$. V tej igri so žetoni romali v igro na flopu {A-Clubs}{5-Hearts}{8-Hearts}, ko je bil v vodstvu še Danec z {A-Spades}{A-Diamonds}{K-Diamonds}{9-Clubs}, medtem ko je imel nasprotnik v rokah {A-Hearts}{K-Hearts}{7-Clubs}{3-Clubs}. »UarePileous« je tako za zmago moral ujeti še eno srčevo karto, medtem ko na mizi ni smel pristati noben par več in prav to se je tudi zgodilo. River je prinesel {10-Hearts}, ki je dokončala njegov flush in izkupiček je romal v njegove roke.


Pazi se »Isildur1«, prihaja »Odonkor1«

Če je Antonius že zadnjih nekaj let prava stalnica najdražjih iger na spletu, je Nordquist prava popestritev, ki je nekaj več pozornosti pritegnila tudi k 100$/200$ NL Hold'Em mizam Full Tilt Pokra. Šved se je namreč pametno odločil, da kljub odličnim rezultatom na tem nivoju še ne naredi preskoka v najdražje igre, temveč najprej nekoliko okrepi svoj račun, preden se pomeri s spletnimi velikani kot so Antonius, Dwan, Ivey in Sahamies.

Šved je v zgolj 3 dneh igre nabral več kot 800.000$ dobička, a ne glede na to, da se sam še ni želel preseliti na najdražje mize, so se najdražje mize preselile kar k njemu, saj ga je na 100$/200$ NL Hold'Em Heads-up mizi sredi tedna obiskal Tom »durrrr« Dwan in mu tedenski zaslužek zmanjšal za skorajda 200.000$.

V največji igri njunega dvoboja, ki je bila težka kar 110.131$, jo je bolj srečno odnesel Dwan, ki je vse svoje žetone spravil v igro na flopu {4-Diamonds}{3-Hearts}{J-Diamonds}, »Odonkor1« pa je njegovo stavo z {A-Spades}{A-Diamonds} seveda izenačil. Dwan je obrnil le {10-Diamonds}{5-Diamonds} in je za zmago torej potreboval ali lestvico ali pa flush in prav slednji je seveda padel na riverju in tako je Šved ostal brez zajetnega kupčka zelencev.


Zmagovalci in poraženci tedna

Zmagovalci:
Tom “durrrr” Dwan (1.753.020$)
Patrik Antonius (922.014$)
Joel »Odonkor1« Norquist (542.823$)
Ashton »theASHMAN103« Griffin (526.427$)

Poraženci:
Ilarija »Ziigmund« Sahamies (- 1.134.813$)
Brian Townsend (- 434.802$)
thecranium (- 401.318$)
NEKOTYAN (- 324.606$)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.