Šport
22 ogledov

Na seznamu tudi Mazejeva

Dan šampionov, Tina Maze Anže Petkovšek
Odbor panoge za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije je potrdil reprezentante za sezono 2015/2016.

V reprezentanci je sicer tudi slovenska šampionka Tina Maze, ki se je že po koncu minule sezone odločila, da si bo vzela leto dni premora. Odbor je sprejel tudi finančni načrt v višini 1,5 milijona evrov, program dela in sestavo strokovnega vodstva alpskih ekip.

Žensko ekipo za svetovni pokal tako sestavljajo Tina Maze, Ilka Štuhec, ki se bo morala z zvezo še dogovoriti o samostojnem programu, Ana Drev, Maruša Ferk, Ana Bucik, Vanja Brodnik, Katarina Lavtar in Tina Robnik, za evropski pokal pa Eli Plut, Saša Brezovnik, Klara Livk, Desiree Aljec in Meta Hrovat.

Moško reprezentanco sestavljajo v ekipi za tehnični disciplini Žan Kranjec, Žan Grošelj, Jakob Špik, Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Aljaž Dvornik in Matic Skube, v ekipi za hitri disciplini pa Klemen Kosi, Boštjan Kline in Martin Čater. Na predlog strokovnega sveta se bodo treningom priključili še Andraž Reich Pogladič, Mišel Žerak, Miha Kürner, Rok Perko in Andrej Šporn.

Poslovni vodja alpskih disciplin bo Jožko Križan, ki je bil pred tem zaposlen v vodstvu marketinga Olimpijskega komiteja Slovenije. V moškem delu je odgovorni trener za tehnične discipline za svetovni pokal Klemen Bergant, za hitre discipline discipline Peter Pen, za evropski pokal pa Miha Verdnik. Odgovorni trener v ženski vrsti za tehnične in hitre discipline svetovnega pokala je Denis Šteharnik, trener Robert Žan, Rasto Ažnoh pa bo vodil ekipo za evropski pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.