Šport
21 ogledov

Na sobotnem derbiju med navijači pet poškodovanih

nogomet Olimpija Saša Despot
Zaradi posedovanja pirotehnike so policisti obravnavali sedem oseb, zoper katere bodo podali obdolžilne predloge, pirotehniko pa so zasegli.

Derbi med nogometaši ljubljanske Olimpije in Maribora, ki je v soboto zvečer potekal v Ljubljani in na katerem so slavili Mariborčani, so spremljali izgredi. Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev med tekmo je bilo na tribuni z gostujočimi navijači pet oseb poškodovanih, vsi pa imajo manjše ožganine in raztrganine zaradi pirotehnike. 

Zaradi posedovanja pirotehnike so policisti obravnavali sedem oseb, zoper katere bodo podali obdolžilne predloge, pirotehniko pa so zasegli. Poleg tega policisti z zbiranjem obvestil glede vnosa in uporabe pirotehničnih sredstev na tribunah ter morebitnih drugih kršitev nadaljujejo, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

nogomet Olimpija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Policisti tudi nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete kršiteljev zaradi pretepa, ki je izbruhnil na tribuni med gostujočimi navijači.

Policisti so v času varovanja nogometne tekme obravnavali še druge kršitve. Eno osebo so obravnavali zaradi suma posedovanja prepovedane droge, nekaj oseb so obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru, zoper dve osebi, ki sta bili pod vplivom alkohola, so policisti odredili pridržanje. Zoper njiju so uporabili prisilna sredstva in jim tudi izdali plačilna naloga.

Policisti obravnavajo tudi sume storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Kot navajajo, je 21-letni osumljenec poškodoval vsaj en stol.

Komentarjev 1
  • izRODEk 09:21 16.oktober 2016.

    Obdolžilni predlog. Tip bo šel k sodniku za prekrške, ugotovili bodo, da je kriv, naložili mu bodo plačilo kazni, ki je ne bo mogoče izterjati, saj storilec nima ničesar, že na naslednji tekmi bo spet delal štalo.Več kot očitno ...prikaži več je, da sistemu odgovarja, da ima te bumbarje na tribunah. Če jih ne bi hotel, bi policija spisala predlog spremembe zakona, po katerem bi se kršitelju javnega reda in miru na stadionih prepovedal obisk na te prireditve za 10 let.Pa potem lepo striktno izvajati zakon, vsako tekmo kakšnih 100 manj...v enem letu bi bile navijaške tribune prazne, ostali bi normalni in bistveno, prišli novi.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaampak, policija in politika tega ne stori.Zakaj?Zaradi tega, ker bi se nasilje preselilo na ulice. Tega se pa policija boji, saj se zaveda, da bi to zbudilo upor še pri mnogih drugih.