Šport
20 ogledov

"Na SP bo druga zgodba"

Matjaž Kek je zadovoljen s predstavo proti Novi Zelandiji. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Slovenski selektor Matjaž Kek je po prijateljskem srečanju proti Novi Zelandiji (3:1) spregovoril tudi za svetovno znano agencijo Reuters. "V mnogih delih igre imamo prostor za napredovanje."

Slovenska nogometna reprezentanca je zadnji test pred odhodom na svetovno prvenstvo v JAR opravila z odliko. V Mariboru je s 3:1 padla Nova Zelandija. Varovanci Matjaža Keka so večino dela opravili že v prvem polčasu, medtem ko so v drugem delu priložnost dobili rezervisti in poskušali prepričati štajerskega strokovnjaka, da si zaslužijo več priložnosti.

Kek je bil z videnim zadovoljen. Kot vedno pa je ostal zvest samemu sebi in ni pretirano izpostavljal zmage proti "kivijem“. "Odigrali smo dobro. Še posebno me veseli odlična predstava Novakovića, ki je zabil dva mojstrska zadetka iz prostega strela. Toda to je bila la prijateljska tekma. Na SP bo druga zgodba,“ je za Reuters dejal drugi selektor po Srečku Katancu, ki bo Slovenijo vodil na zboru najboljših svetovnih reprezentanc in nato dodal: "Zelo sem vesel, ker poškodba Zlatana Ljubijankića ni resna in bo zagotovo pripravljen za prvi obračun na SP proti Alžiriji.“ Matjaž Kek je pohvalil tudi vse gledalce, ki so si v živo ogledali srečanje v Ljudskem vrtu.

Dvakratni strelec Milivoje Novaković in ostali so v petek blesteli predvsem v napadalnih akcijah. Nekoliko bolj pa je "škripalo“ v obrambi, predvsem ob visokih podajah Novozelandcev v naš kazenski prostor. "V mnogih delih igre imamo prostor za napredovanje. To je še posebej opazno, ko nimamo pobude, toda na splošno sem zadovoljen z našo igro,“ se Kek zaveda pomankljivosti. Pogovor za Reuters pa je zaključil z besedami, da skupaj z nogometaši že komaj čaka, da prispejo na prizorišče svetovnega prvenstva.

Jekleni ptič bo slovensko reprezentanco proti jugu črne celine ponesel v nedeljo. Prva tekma v skupini C pa jih čaka 13. junija proti Alžiriji, nato pa se bodo po vrsti pomerili še z ZDA (18. junij) in Anglijo (23. junij).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.