Šport
3 ogledov

Na SP: "Dobri, povprečni in slabi"

Najboljši slovenski rezultat v Sibiriji je s petim mestom na sobotni tekmi s sku Žurnal24 main
Eno peto mesto Teje Gregorin, moška štafeta na osmem mestu in večzamujenih priložnosti je izkupiček s SP v biatlonu. "Nekateri nastopi so nam uspeli dobro, nekateri so bili povprečni in nekateri slabi."

Z žensko štafetno preizkušnjo je padel zastor nad biatlonskim SP v ruskem Hanti Mansijsku. Po podelitvi kolajn najboljšim biatlonkam je na stadionu sledila še zaključna slovesnost prvenstva in predaja zastave Mednarodne biatlonske zveze naslednjemu prireditelju največjega biatlonskega tekmovanja v sezoni 2011/2012. To je v imenu Ruhpoldinga prevzel Klaus Pichler, župan tega bavarskega kraja, ki sicer redno gosti tekme svetovnega pokala in slovi kot eno izmed najbolje obiskanih.

Kljub temu, da je bila Teja v skupinskem startu s petim mestom blizu kolajne, ne morem skriti malenkostnega razočaranja nad njenimi štirimi zgrešenimi streli na posamični 15-kilometrski tekmi.
Uroš Velepec
Slovenska reprezentanca zapušča prvenstvo z mešanimi občutki in predvsem z obžalovanjem nekaterih zamujenih priložnosti, kot je stanje opisal glavni trener Uroš Velepec: "Še pred prvimi nastopi smo bili hendikepirani, saj z nami na prvenstvo ni odpotoval Jakov Fak zaradi znanih težav z ozeblino prsta. Zaradi tega so se možnosti za osvojitev kolajne v moški konkurenci precej zmanjšale, vendar nismo obupali, temveč smo v vsako tekmo vložili vse naše adute. Nekateri nastopi so nam uspeli dobro, nekateri so bili povprečni in nekateri slabi, kot se je odrezala tudi večina nam konkurenčnih reprezentanc. Kljub temu, da je bila Teja v skupinskem startu s petim mestom blizu kolajne, ne morem skriti malenkostnega razočaranja nad njenimi štirimi zgrešenimi streli na posamični 15-kilometrski tekmi. Z osmim mestom moške štafete smo dosegli tudi ekipni cilj in presegli Čehe in Švicarje s katerimi se potegujemo za boljšo uvrstitev v pokalu narodov. V tem trenutku se ne moremo kosati z največjimi biatlonskimi nacijami, Norvežani, Nemci in še kakšnimi, smo pa vendarle le malenkost za Švedi, kar nam daje motivacijo in zagon za naprej."

"Nastope na prvenstvu ocenjujem kot zadovoljive, čeprav smo morali v zadnjem trenutku odpovedati udeležbo Faka. Med potrditvijo pomembnejših ciljev, ki smo si jih za prvenstvo postavili že pred sezono, nam je zmanjkala ena uvrstitev med deseterico. Rezultati so se skozi prvenstvo stopnjevali in višek smo dosegli tik pred koncem ter po osmem mestu moške štafete, ki ga štejemo za pomemben dosežek. Peto mesto Gregorinove, ki je vrhunski rezultat, nosi tudi malenkost pekoč občutek zaradi smole s strelivom, ker bi sicer morda dosegli tudi medaljo, ki je bila naša tiha želja," je bil komentar Mateja Oblaka, ki je slovensko reprezentanco v vlogi vodje, prvič peljal na SP.

Biatlonska karavana se žev ponedeljek zjutraj seli na naslednje prizorišče svetovnega pokala v norveški Oslo, ki bo obenem tudi zadnje v sezoni 2010/2011. Biatlonski stadion pod slovitim Holmenkollnom bodo slovenski biatlonci in biatlonke zasedli v okrnjeni zasedbi brez Petra Dokla in Jakova Faka, ki je že zaključil letošnjo sezono. Po terapijah pri dr. Igorju Mekjaviču na Inštitutu Jožefa Štefana v Ljubljani, se je pokazalo, da bo ozebli kazalec desne roke potreboval še precej časa za obnovitev tkiva in vsakršno tveganje s tekmovanjem v razmerah, ki se pričakujejo na zadnji postaji svetovnega pokala, bi bilo nemogoče in nesmiselno.

Slovenske uvrstitve v Hanti Mansisku:

5. Teja Gregorin, skupinski start 12,5 km
8. Slovenija, moški (Peter Dokl, Janez Marič, Vasja Rupnik, Klemen Bauer)

14. Teja Gregorin, sprint 7,5 km
15. Klemen Bauer, sprint 7,5 km
16. Slovenija, mešana štafeta (Teja Gregorin, Andreja Mali, Janez Marič, Klemen Bauer).
18. Teja Gregorin, zasledovanje 10 km
19. Tadeja Brankovič Likozar, sprint, 7,5 km
19. Klemen Bauer, skupinski start 15 km
29. Tadeja Brankovič Likozar, zasledovanje 10 km
30. Andreja Mali, sprint, 7,5 km
30. Teja Gregorin, individualno 15 km
33. Andreja Mali, zasledovanje 10 km
34. Klemen Bauer, zasledovanje 12,5 km
34. Klemen Bauer, individualno 20 km
38. Andreja Mali, individualno 15 km
41. Janez Marič, individualno 20 km
41. Janez Marič, sprint 7,5 km
46. Peter Dokl, individualno 20 km
49. Janez Marič, zasledovanje 12,5 km
53. Vasja Rupnik, zasledovanje 12,5 km
56. Vasja Rupnik, sprint 7,5 km
69. Tadeja Brankovič Likozar, individualno 15 km
86. Vasja Rupnik, individualno 20

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.