Šport
20 ogledov

"Na SP gremo sveži in pripravljeni"

kristan1_bot_spo_031107 - teaser Žurnal24 main
Vratar Robert Kristan je pred odhodom na SP optimist: "Pokazali pa smo dober hokej in veliko je plusov. Nekaj stvari je še treba popraviti, v teh dneh doma bomo to še izpilili in šli na Slovaško v dobri formi."

Pričakujem veliko strelov na gol, na to se pripravljam, tudi telesno, da bom zdržal napore in odigral na visoki ravni.
Robert Kristan
Slovenska hokejska reprezentanca bo ta teden začela nastope na največjem tekmovanju letošnjega leta. Kot vselej bo poskušala na svetovnih prvenstvih elitne skupine presenetiti favorite, veliko dela pa bodo imeli predvsem slovenski branilci in vratar. Robert Kristan se zaveda, da njega in soigralce čakajo težki obračuni s Slovaki, Nemci in Rusi. Klubsko sezono je Kristan končal v prvem kolu končnice lige Ebel. S svojim Medveščakom se je dobro upiral favoriziranim Celovčanom, poznejšim finalistom, večkrat skorajda sam reševal ekipo, nazadnje pa le moral priznati premoč. Mirno reprezentančno nadaljevanje in konec sezone si je slovenski vratar zagotovil tudi s podaljšanjem pogodbe, saj bo v Zagrebu ostal še naslednji dve sezoni. Pripravam slovenske reprezentance pa se je tako pridružil že v zgodnjem obdobju in spremljal njen napredek.

V tej sezoni ima Kristan sicer zanimivo reprezentančno zgodbo. Lani jeseni ga tedanji selektor John Harrington ni povabil na turnir v Belorusijo, češ da ni pripravljen sprejeti morebitne vloge številke dve v ekipi. Kristan se je odzval s pojasnilom, da je vselej pripravljen nastopiti za Slovenijo, to pa je lahko dokazal že decembra. Takrat že pod vodstvom novega selektorja Matjaža Kopitarja je Kristan branil na pripravljalnem turnirju na Jesenicah. Kristan pa je bil že zelo zgodaj v moštvu tudi na spomladanskih zaključnih pripravah za SP v Bratislavi in sodeloval na pripravljalnih tekmah z Madžari, Kazahstanci in Francozi. Po edini domači tekmi v pripravah na SP s Kazahstanom pred 14 dnevi še ni bil povsem zadovoljen, vendar kljub porazu in trem prejetim golom ni imel razlogov za skrbi. "Kazahstanci so bili popolni, ker so šli na svetovno prvenstvo divizije I. Izkoristili so vsako našo napako, kaznovali so vsako nezbranost, vseeno pa smo v zadnjih dveh tretjinah dokazali, da se lahko kosamo z njimi, kar je bil velik plus," je o ljubljanski tekmi dejal slovenski vratar.

Te reprezentance so visoko postavljene in merijo na vrh. Vse ekipe, s katerimi igramo, nas imajo verjetno za avtsajderje.
Robert Kristan

Sledili sta tekmi s Francijo, kjer se je Slovenija pokazala že v skorajda popolni zasedbi in z igro na precej višji ravni. V zadnjih dneh pred četrtkovim odhodom na Slovaško pa hokejiste čakajo le še treningi v ljubljanski dvorani Tivoli. "Priprave so bile zelo naporne. Težko je bilo tudi uskladiti delo, saj nismo imeli popolne ekipe skorajda do Francije. Težko je bilo pripraviti kaj bolj natančnega, da bi videli, kako bomo izgledali na svetovnem prvenstvu. Res škoda, da nimamo še ene pripravljalne tekme. Pokazali pa smo dober hokej in veliko je plusov. Nekaj stvari je še treba popraviti, v teh dneh doma bomo to še izpilili in šli na Slovaško v dobri formi," je prepričan 27-letni Kristan, a obenem priznal, da so samo treningi lahko tudi precej naporni: "Treningi so res malo enolični, ker je bilo veliko poudarka še na telesni pripravljenosti. A bližje ko smo svetovnemu prvenstvu, lažji so treningi. Zdaj vse skupaj še temelji na taktiki, na Slovaško pa bomo prišli sveži in pripravljeni."

V to, da bodo dvoboji zahtevni in trdi, pa ne dvomi: "Vsi se zavedamo, kam gremo igrat, da gremo med elito. Te reprezentance so visoko postavljene in merijo na vrh. Vse ekipe, s katerimi igramo, nas imajo verjetno za avtsajderje, ker si eno leto notri, pa spet padeš ven, kakšno leto se ne uvrstiš nazaj med elito ... A tudi oni se zavedajo, da je hokej dinamična igra, da je treba spoštovati vsako ekipo in dati od sebe maksimum. Zavedajo se, da imamo dobre igralce." Ne glede na to, kdo je v vratih slovenske izbrane vrste, ima proti najmočnejšim tekmecem veliko dela. Tega se zaveda tudi Kristan, a pravi, da je na to tudi pripravljen: "Vsi se zavedamo, da je obramba ključnega pomena. Tudi treningi so bazirani na obrambo. V napadu nas ne skrbi, imamo dobre napadalce, ki znajo izkoristiti vsako priložnost in zadeti. Bo pa zanesljivo naporno, še posebej za vratarja. Pričakujem veliko strelov na gol, na to se pripravljam, tudi telesno, da bom zdržal napore in odigral na visoki ravni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.