Šport
7 ogledov

Na SP z dobrimi občutki

Slovenski kolesarji so se pred odhodom na SP v Italijo predstavili na tiskovni k Žurnal24 main
Najboljši svetovni kolesarji in kolesarke se bodo med 22. in 28. septembrom potili na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu, ki ga bo letos gostilo italijansko mesto Varese.
 

Moški  – elite

Grega Bole
Borut Božič
Kristjan Fajt
Matej Stare
Gorazd Štangelj
Gregor Gazvoda

Na drugi vrhunec letošnje kolesarske sezone bo potovalo 15 slovenskih tekmovalcev, prvič v zgodovini slovenskega kolesarstva tudi dve dekleti. Prvenstvo je za dan daljše kot ponavadi, saj je vsaka preizkušnja dobila svoj tekmovalni dan.

 

Moški – U-23

Andi Bajc
Dejan Bajt
Blaž Furdi
Kristjan Koren
Marko Kump
Gašper Švab

Cestna dirka se bo v krogih vila po mestnih ulicah, moški bodo nekaj več kot 17 kilometrov dolg krog morali premagati petnajstkrat, preizkušnja bo dolga 260 kilometrov. Mlajši člani se bodo po progi zapeljali desetkrat in ob tem naredili 173 kilometrov, ženske čaka osem krogov in 138 kilometrov. Po besedah športnega direktorja in selektorja Martina Hvastije je proga zelo zahtevna: "Proga je zapletena in tehnično zelo zahtevna. Vozi se večinoma po mestnih ulicah, precej je zavojev, nekaj odsekov pa je tudi tlakovanih s kockami. V krogu sta dva vzpona, start in cilj bo na hipodromu, ki bo posebej za prvenstvo dobil asfaltno prevleko."


Selektor Martin Hvastija se v Vareseju nadeja dobrih rezultatov. © Anže Petkovšek

 


 

Ženske – elite

Sigrid Teresa Corneo
Polona Batagelj

Slednji je imel pri sestavi reprezentance letos prvič nekaj težav, saj je bilo kolesarjev več, kot je bilo na voljo razpoložljivih mest. V ekipi bodo v konkurenci elite Grega Bole, Borut Božič, Jani Brajkovič, Kristjan Fajt, Matej Stare, Gorazd Štangelj in Gregor Gazvoda , v konkurenci U-23 Andi Bajc , Dejan Bajt, Blaž Furdi, Kristjan Koren, Marko Kump in Gašper Švab , medtem ko se bo pri ženskah olimpijki Sigrid Teresi Corneo pridružila še Polona Batagelj .

 
 

Proga je zapletena in tehnično zelo zahtevna. Vozi se večinoma po mestnih ulicah, precej je zavojev, nekaj odsekov pa je tudi tlakovanih s kockami.

Martin Hvastija

 
"Za kronometer U-23 sem se odločil le za Korena, saj je le on sposoben preizkušnjo odpeljati na najvišji možni ravni, dobro pa lahko nastopi tudi v cestni dirki. V ekipi je od včeraj še Gašper Švab, ki se je tja uvrstil naknadno, upam, da bo svoj zadnji nastop v tej konkurenci opravil dostojno, saj so ga letos pestile številne poškodbe. Pri Kumpu bo v ospredju skupinski sprint glavnine, če bo do njega prišlo. V elite pričakujem največ od Brajkoviča in Štanglja, sploh če bo dirka zelo zahtevna in naporna. Štangelj, ki te dni nastopa na Vuelti, iz dneva v dan napreduje, Brajkovič pa je letos že dobro nastopal. Bole, Božič in Stare so si nastop na SP glede na letošnje dosežke zaslužili, preostali trije pa so tja uvrščeni glede na prikazano v zadnjem obdobju. Gre za zelo uigrano ekipo, ki je navajena dirkati skupaj," je razložil Hvastija.

Prvenstvo se s kronometrom U-23 začenja v torek, 23. septembra, v nedeljo 28. septembra bo na sporedu vrhunec tekmovanja - cestna dirka v kategoriji elite.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.