Šport
16 ogledov

"Na stadion bi lahko prinesel karkoli"

Turčija Hrvaška navijači bakla Euro 2016 EPA
Varnosti je na letošnjem Euru posvečeno ogromno pozornosti, a so domiselni navijači vendarle na stadione pretihotapili tudi nedovoljene predmete.

"Toliko govora o varnosti, vendar bi lahko na stadion "prešvercal" kar bi hotel. Res mi je žal, da nisem s seboj prinesel kakšne bakle," je po koncu dvoboja med Hrvaško in Turčijo na pariškem Parku Princev razlagal eden izmed hrvaških navijačev.

Pred vstopom na stadion je potrebno "preživeti" kar nekaj varnostnih kontrol, ki pa vendarle niso tako rigorozne kot so grozili organizatorji.

Na stadion smo tako lahko vstopili z vstopnico, na kateri je bilo drugo ime, saj varnostniki niso preverjali osebnih dokumentov. Medtem, ko je pri vstopu v navijaško cono potrebno iz nahrbtnikov vzeti prav vsako stvar, so stadionski pregledi precej bolj površni.

Turki izkoristili nepazljivost

Nepazljivost varnostnikov so tako izkoristili Turki, ki so že v uvodnih minutah obiskovalce "prestrašili" z izjemno močno petardo, sredi drugega polčasa pa je na njihovi tribuni zagorela baklja, ki so jo varuhi reda ekspresno pogasili.

Precej manj policistov kot smo jih pričakovali je opaziti tudi na najbolj frekventnih postajah pariške podzemne železnice, a to zaenkrat še ni privedlo do črnega scenarija. In upajmo, da bo tako tudi ostalo ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.