Šport
38 ogledov

Na stavah izgubil lep kupček denarja

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
V intervjuju, ki ga je dal za danski časnik Politiken, je bivši prvak WSOP Peter Eastgate povedal, da je na športnih stavah izgubil več kot milijon dolarjev.

Peter Eastgate je za zmago na turnirju Main Event World Series of Poker 2008 dobil nekaj več kot devet milijonov dolarjev. Kar nekaj od te nagrade pa bi naj izpuhtelo med lanskim svetovnim prvenstvom v nogometu, ki se je odvijalo v Južnoafriški republiki. Peter vseeno pravi, da z njim ni prehudo, in da ima sam kar nekaj prijateljev, ki so bolj odvisni od napovedovanja rezultatov kot on sam.

"Verjetno je nekaj v genih poker igralcev, da radi stavijo. To je pač strast, ki jo igralci pokra moramo zadovoljiti. Je pa res, da sam niti ne stavim toliko kot nekateri moji prijatelji," je Eastgate razložil za časnik.

Kasneje v intervjuju je Peter še povedal, da je sedaj končal s športnimi stavami. Dodal je, da ima s svojimi prijatelji dogovor, da jim mora plačati 20 tisoč dolarjev kazni v primeru, če bo kdaj v prihodnosti zapravil več kot dva tisoč dolarjev na športnih stavah.

Eastgate je priznal, da ga ravno ta dogovor ščiti pred tem, da bi zapravljal neumno velike vsote denarja. Danec se je pred kratkim po devetih mesecih vrnil na žive turnirje. Igral je na turnirju EPT Copenhagen, kjer sicer ni uspel priti med dobitnike nagrad, vseeno pa je pokazal, da še ni pozabil, kako se igra poker na najvišjem nivoju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.