Šport
89 ogledov

Na stezi Fernanda Alonsa umrl 11-letnik

fernando alonso karting steza Reševalni pas/Twitter
Med treningom na stezi za karting v lasti dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa se je smrtno ponesrečil 11-letni dirkač.

Dirkača McLarna Fernanda Alonsa, ki se pripravlja za debitantski nastop na dirki Indy 500, je v nedeljo pretresla novica o smrti 11-letnega Gonzala Basurte. Mladi dirkač se je poškodoval v soboto med treningom na stezi na severu Španije, ki je v lasti dvakratnega svetovnega prvaka.

Basurto je med pripravami na prvenstvo Asturije trčil z nekim drugim dirkačem in utrpel hude poškodbe. Po poročanju španskih medijev je bil nekaj časa ukleščen pod dirkalnikom.

11-letnika so prepeljali v bolnišnico, kjer je dan kasneje podlegel poškodbam. Novico je potrdila Španska dirkaška zveza (RACE), ki pa podrobnosti ni razkrila. Nesreča je namreč za zdaj še predmet preiskave.

"Prebudil sem se ob zori enega najbolj žalostnih dni. Uničen sem. Velik objem Gonzalovi družini in vsem v svetu kartinga," je tragično novico pospremil Alonso.

Španski dirkač se trenutno pripravlja za nastop na dirki serije Indy 500, zaradi katere bo izpustil prestižno dirko formule 1 za VN Monaka. Nove izkušnje se zelo veseli, prav tako pa ne izključuje možnosti, da bi se v prihodnosti preizkusil tudi v drugih dirkaških razredih.

"Vsi mi govorijo, da me čaka edinstveno vzdušje in napet dan. Potem pa bomo videli. Sem zelo odprt. Če bi bil rad najbolj dovršen dirkač na svetu, potem potrebujem izkušnje v razližnih dirkalnikih. Obvladati moram različne tehnike dirkanja. Moram se prilagoditi in razvijati," je svojo filozofijo povzel Alonso. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.