Šport
25 ogledov

Na "sveti travi" prva nosilca Nole in Serena

Serena Williams Wimbledon finale Reuters
V Londonu je vse pripravljeno za največji teniški spektakel na travnatih igriščih. Prihodnji teden se bo začel turnir za grand slam v Wimbledonu, tretji po vrsti na koledarju največjih teniških turnirjev na svetu.

Prireditelji turnirja so objavili seznam nosilcev. Pri posameznikih je prvi nosilec Novak Đoković, pri posameznicah pa Serena WilliamsNa seznamu nosilcev v konkurenci posameznikov je prvo ime Wimbledona številka ena svetovnega moškega tenisa, Srb Đoković, zmagovalec turnirja na "sveti travi" leta 2011.

Drugi nosilec je domači matador Škot Andy Murray, ki je lani v velikem finalu moral priznati premoč Rogerju Federerju. Švicar bo kot tretji nosilec naskakoval svojo že osmo lovoriko. Španec David Ferrer bo četrti nosilec, njegov rojak Rafael Nadal, zmagovalec letošnjega peščenega grand slama v Parizu ter dvakratni zmagovalec Wimbledona (2008, 2010), pa šele peti.

Pri ženskah je pričakovano prva nosilka Williamsova, vodilna na jakostni lestvici WTA, ki je lani v Londonu osvojila še peto lovoriko, druga nosilka je Belorusinja Viktorija Azarenka, tretja Rusinja Marija Šarapova, četrta Agnieszka Radwanska in peta Italijanka Sara Errani, zmagovalka turnirja v letu 2011 Čehinja Petra Kvitova je osma nosilka.

Glavni turnir brez Slovenk

V konkurenci ženskih dvojic je med favoritinjami tudi Slovenka Katarina Srebotnik, ki je leta 2011 v paru s Čehinjo Kveto Peschke osvojila prestižno lovoriko. Velenjčanka bo tokrat svojo drugo krono na sveti travi naskakovala v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo, s katero sta tretji nosilki.

Lanska zmagovalna ženska dvojica, sestrska kombinacija Serena in Venus Williams, ne bo branila lovorike, potem ko je Venus nastop na igriščih All England Cluba odpovedala zaradi težav z zdravjem.

Žreb parov glavnega dela turnirja bo v petek. V glavnem delu turnirja bodo v posamični konkurenci nastopili trije Slovenci Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič, v ženski konkurenci pa si sta si nastop skušali v kvalifikacijah priboriti Polona Hercog ali Tadeja Majerič.

Hercogovi in Majeričevi ni uspelo, saj sta v sredo obtičali v drugem krogu kvalifikacij. Hercogova, četrta nosilka, je izgubila proti Čehinji Petri Četkovski s 6:7 (4) in 3:6, Majeričeva, 23. nosilka, pa proti Američanki Grace Min s 3:6, 7:5 in 0:6. Če bi bili Slovenki v drugem krogu kvalifikacij uspešni, bi o uvrstitvi v glavni del turnirja odločili v medsebojnem dvoboju v tretjem krogu kvalifikacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.