Šport
2 ogledov

Na SZS podpisane nove pogodbe

Andrej Jerman je bil na petkovem treningu smuka na SP šesti. (Foto: EPA) EPA
Po Tini Maze so danes na sedežu Smučarske zveze Slovenije (SZS) v Ljubljani pogodbe za novo sezono svetovnega pokala podpisali še preostali člani in članice slovenske A reprezentance.

"Veseli nas, da smo pogodbe dokončno uskladili in da imamo medsebojne obveznosti urejene. Zdaj se tekmovalci lahko posvetijo zgolj pripravam na novo sezono, katere vrhunec bo na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Schladmingu februarja prihodnje leto," je po podpisu pogodb povedala direktorica SZS Barbara Kürner Čad.

Večina tekmovalcev je v teh dneh na kondicijskih pripravah, konec poletja pa se bodo odpravili na južno poloblo na tradicionalni snežni trening. S podpisom pogodb je reprezentantom omogočen normalen trenažni proces.

Na podlagi izpolnjenih meril so poleg najuspešnejše slovenske alpske smučarke Tine Maze elitni status A dosegli še slalomista Mitja Valenčič in Janez Jazbec, smukača Andrej Šporn in Andrej Jerman, slalomistka in veleslalomistka Ana Drev ter tekmovalke v hitrih disciplinah Maruša Ferk, Ilka Štuhec in Tina Robnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.