Šport
23 ogledov

Na tapeti tudi Federer

severin luthi michael lammer EPA
Oče švicarskega tenisača Yanna Martija je okrcal državno teniško zvezo in del krivde pripisal tudi legendarnemu Rogerju Federerju.

Yann Marti, 286. igralec sveta, je v začetku marca odvihral iz državne reprezentance na obračunu prvega kroga Davisovega pokala z Belgijo, ko je postalo jasno, da ga Severin Luthi v petek, prvi dan tekmovanja, ne bo poslal na igrišče, čeprav naj bi imel nastop zagotovljen v nedeljo.

yann marti | Avtor: EPA EPA
Švica, branilka naslova, je izgubila s končnim izidom 2:3, Marti pa zaradi svoje poteze ni več upravičen do denarne pomoči švicarske teniške zveze. ''Proti Belgiji je igral Lammer (Michael, op. a.). To je absurdno! Realnosti je treba pogledati v oči,'' je dejal tenisačev oče.

Švicarska reprezentanca je na čelu z Rogerjem Federerjem lani prvič v zgodovini države osvojila prepoznavno ''solatno skledo'', ki jo prejme zmagovalec ekipnega teniškega tekmovanja. Marti starejši razkriva, kako naj bi potekal izbor reprezentance. ''Resnica je ta, da je Federer želel Davis Cup osvojiti s prijatelji in Yann ne sodi mednje,'' je zatrdil.

Lammer se je po obračunu z Belgijo upokojil, predsednik domače teniške zveze pa je dejal, da Marti nikoli več ne bo zaigral za švicarsko reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.