Šport
12 ogledov

Na tekmi zvezd boljši Vzhod

Na tekmi je bilo kar nekaj zanimivih obramb. Žurnal24 main
Na tekmi zvezd v hokejski ligi NHL je zmagala selekcija Vzhoda, ki je bila z 8:7 boljša od Zahoda. Med izbranci je bil prvič tudi edini Slovenec v NHL Anže Kopitar.
 

Preberite še

Intervju z Anžetom Kopitarjem

Za najboljšega igralca ekshibicijske tekme v Atlanti je bil izbran napadalec Hurikanov iz Caroline Eric Staal, ki se je med strelce vpisal dvakrat, enkrat pa je sodeloval kot podajalec. "Malo sem presenečen, a obenem počaščen. Tekma je bila odlična, zelo zabavna. Veliko nadarjenosti je bilo v obeh ekipah," je povedal Staal. Vzhodna selekcija si je prednost s 5:1 priigrala že v uvodnih dvajsetih minutah tekme, ko so bili natančni Staal, Andrej Markov, Aleksander Ovčekin in Brian Campbell. Prvi zadetek na tekmi je sicer pripadel ekipi Zahoda. Že po dvanajstih sekundah tekme je zadel Rick Nash in podrl rekord tekem zvezd iz leta 1950, ki ga je postavil Ted Lindsay. Slovenski reprezentant Anže Kopitar je v ekipi Zahoda igral dobrih sedemnajst minut, vendar mu pri dveh strelih na gol ni uspelo zadeti, ostal pa je tudi brez podaje. Kljub temu pa je bila za mladega Hrušičana čast že nastop na tekmi največjih zvezd lige NHL. Druga tretjina je minila v znamenju Zahoda, ki so jo z zadetkoma Niedermayerja in Nasha dobili z 2:0. Tudi v zadnji tretjini so bili bolj razpoloženi hokejisti Zahoda, ki so na gol Vzhoda streljali kar 51-krat. Na drugi strani so Vzhodnjaki poskušali le 33-krat. Ko je že kazalo, da se bo redni del tekme končal z rezultatom 7:7, je dvajset sekund pred koncem Vzhodu zmago prinesel Marc Savard.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.