Šport
0 ogledov

Na tekmo vsi Slovenci

Robert Kranjec je bil po prvi seriji tekme smučarjev skakalcev v Oslu na odlične Žurnal24 main
Še pred uradnim odprtjem zimskih olimpijskih iger v Vancouvru so smučarji skakalci opravili s kvalifikacijami na srednji napravi. Na tekmo so se uvrstili vsi štirje Slovenci.
Na tekmo brez težav
Kvalifikacije na srednji napravi v olimpijskem parku v Whistlerju so se začele v petek ob 19.00. Na sobotno tekmo je bil od Slovencev neposredno uvrščen le Robert Kranjec. V kvalifikacijah pa so nastop na tekmi potrdili tudi Jernej Damjan, Peter Prevc in Primož Pikl. V kvalifikacijah je najdlje skočil Damjan, ki je pristal pri 102,5 metra. Le meter manj so namerili mlademu Prevcu. Pikl pa je skočil 97,5 metra, a se kljub temu zanesljivo uvrstil na tekmo.

Prvi so s tekmovanjem v Kanadi začeli skakalci, slovenski adut Robert Kranjec pa pravi: "Nihče me ne obremenjuje". Slovenski selektor Matjaž Zupan je za prvo preizkušnjo določil četverico tekmovalcev. To so Jernej Damjan, Peter Prevc, Primož Pikl in Robi Kranjec, ki je imel edini že zagotovljen nastop na sobotni tekmi. Ostali trije so si ga zagotovili v kvalifikacijah. Tekma se bo začela v soboto ob 18.45 po srednjeevropskem času (tekmo bomo s komentarjem spremljali v živo), prenos pa bo na TVS 2.

Pomembna je tekma

Glavni slovenski adut Robert Kranjec je bil s treningom na srednji skakalnici v Whistlerju zadovoljen, a glavno seveda prihaja. "S prvimi treningi sem dobro opravil, a pomembno je, da bom dobro skočil na tekmi," pravi Kranjec in na vprašanje, ali je obdržal solidno formo iz Klingenthala, odgovoril: "Moja naloga je, da skačem tako, kot sem tam. Če bom v tem uspešen, pa boste videli na tekmi." Letečemu Kranjcu bi morala bolj ustrezati velika skakalnica, a o njej še ne razmišlja: "Vsako tekmo jemljem posebej." Pa mu morda misli uidejo h kolajni? "Nihče me s tem ne obremenjuje. Moja naloga je, da naredim dva dobra skoka, na rezultat pa ne morem vplivati," razmišlja najboljši Slovenec, ki je na svojih tretjih olimpijskih igrah. "Te igre so tako dobro organizirane kot tiste v Salt Lake Cityju. Vse je urejeno, organizatorji ne varčujejo z ničimer. Nič nam ne manjka, poskrbljeno je za hrano in za prosti čas. Super je," je za konec dejal Kranjec, ki mu zgodnja ura tekme (ob 9.45 po lokalnem času) zaradi časovne razlike zelo ustreza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.