Šport
14 ogledov

Na TV vse manj pokra

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Ta teden so pri televizijski hiši ESPN sporočili, da bodo v sklopu pokrivanja letošnjega prvenstva WSOP pravzaprav posneli dogajanje le na treh turnirjih.

Gledalci si bodo tri turnirje letošnjega prvenstva WSOP lahko nato ogledali po koncu samega prvenstva. Da pa bi svoje gledalce že prej pripravili na letošnje razburljivo prvenstvo, so se odločili, da 20. junija prikažejo krajši povzetek lanskega prvenstva WSOP, ko so, za zanimivost, pokrivali še celo turnir več kot lani.

Turnirji, ki se jim je letos uspelo uvrstiti na ESPN-ov seznam, so:


Player's Championship (Prijavnina: 50.000 $) – prenos 27. junija

Na tem turnirju bodo dobili priložnost, da pokažejo ves svoj talent, najbolj vsestranski igralci, saj se bodo ti med seboj merili v kar osmih različnih igrah (Limit Hold’em, Omaha High-Low Split Eight or Better, Seven Card Razz, Seven Card Stud, Seven Card Stud High-Low Split Eight or Better, No Limit Hold’em, Pot Limit Omaha, 2-7 Triple Draw Lowball), kljub vsemu pa se bo na finalni mizi igral samo NL Hold'Em.

Tournament of Champions (BREZ prijavnine) – prenos 3. avgusta
Poseben brezplačni turnir, na katerem se bodo pomerili le izbranci. Na seznamu vseh dobitnikov WSOP zapestnic bo namreč kar svetovna javnost izbrala tistih 20 tekmovalcev, ki si zaslužijo svoje mesto na turnirju. Na turnir so že uvrščeni Mike Sexton, Annie Duke, Mike Matusow, Joe Cada in Barry Shulman, še dve prosti mesti pa bosta zapolnila spletna kvalifikanta.

Glavni turnir WSOP (Prijavnina: 10.000 $)
Kraljevski turnir in glavna zanimivost vsakega WSOP-prvenstva. Lani je turnir po zanimivem obračunu z Darvinom Moonom dobil Joe Cada, skorajda zagotovo pa bomo letos dobili novega prvaka, saj že več desetletij nobenemu od igralcev ni uspelo obraniti naslova svetovnega prvaka v pokru.

Njihovo izbiro prenosov z letošnjega prvenstva WSOP nam je pojasnil predstavnik TV hiše ESPN George McNeilly: "Letos smo se, v nasprotju s prejšnjimi leti, odločili, da se osredotočimo predvsem na turnirje, kjer bodo podeljene WSOP-zapestnice. Pozdravljamo odločitev vodstva, da razširijo prvenstvo WSOP in ga naredijo še bolj dostopnega, raznovrstnega in tudi bolj zanimivega, a konec koncev moramo mi našim gledalcem ponuditi tisto, kar si sami najbolj želijo. Letos bomo tako prenašali le teh nekaj izbranih turnirjev, ko pa bodo tudi ti novi turnirji postali nekoliko bolj uveljavljeni in tudi zanimivi za gledalce, pa jih bomo zagotovo uvrstili na naš spored."

Razumljivo je, da nobena televizijska hiša ne more pokrivati vseh 57 turnirjev, tako kot jih s svojim poročanjem pokrivamo mi, dogajanje na prav vsakem turnirju pa verjetno tudi ni najbolj zanimivo za gledalce, ki igro spremljajo iz domačega naslanjača. Kljub vsemu pa bi se lahko pri ESPN enkrat le opogumili in svojim gledalcem ponudili še kaj več kot le te tri skrbno izbrane turnirje. Upajmo, da se bodo opogumili čim prej, saj nas sicer do leta 2018, ko poteče pogodba med organizacijama WSOP in ESPN, čaka zelo skromen nabor TV-vsebin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.