Šport
5 ogledov

Na vidiku realna rešitev

peter prevc EPA
Na Smučarski zvezi Slovenije so po odločitvi Elana, da proda program skakalnih smuči, poudarili, da je v pogovorih za prevzem izdelave skakalnih smuči na vidiku realna, kakovostna in verodostojna rešitev.

Vodstvo Smučarske zveze Slovenije ter panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se je v četrtek sestalo z delovno skupino, ki pripravlja vse potrebno za prevzem izdelave skakalnih smuči, ki jih je do sedaj izdelovala Elan. Kot so sporočili, je na vidiku "realna, kakovostna in verodostojna" rešitev, ki bo omogočala, da bodo slovenske skakalke in skakalci tekmovali s skakalnimi smučmi vrhunske kakovosti, v kolikor se bodo za njih odločili. Hkrati pa bodo smuči pod novo blagovno znamko na voljo tudi članom slovenskih skakalnih klubov.

Zveza trenutno čaka na predložitev ustrezne dokumentacije, ki je potrebna, da se smuči pod novo blagovno znamko lahko uporabljajo skladno s pravili Mednarodne smučarske zveze (Fis). Takoj, ko bodo predstavniki nove blagovne znamke to predložili, bo SZS podpisala pogodbo z novim opremljevalcem. Pogovori o prevzemu proizvodnje so sicer potekali s Petrom Slatnarjem, ki  med drugim izdeluje okovje za Petra Prevca in za skoraj 90 odstotkov skakalcev v svetovnem pokalu.

Vodstvo Elana, ki ima od lani poleti novega lastnika, je v torek sporočilo, da bodo izločili program proizvodnje skakalnih smuči in da želijo zanj poiskati prevzemnika. Za to so se odločili zaradi novih strateških usmeritev razvoja blagovne znamke Elan, in sicer se želijo usmeriti na trge z razvitimi zimskimi športi, njihova ambicija pa je postati najbolj inovativna blagovna znamka med smučkami za alpsko smučanje, so navedli.

Odločitev je dvignila veliko prahu v javnosti, tudi za Elanove zaposlene je bila šok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.