Šport
31 ogledov

Na vprašljivem slalomu Tina kot 11.

Tina Maze je bila do prekinitve in kasnejše odpovedi veleslaloma na odličnem dru Žurnal24 main
Tudi jutri nas na 47. Zlati lisici na mariborskem Pohorju čaka bitka z vremenom. Nedeljski slalom bo podobno kot sobotni veleslalomom pod vprašajem do zadnjega. Tini Maze številka enajst.

Usoda nedeljskega slaloma za 47. Zlato lisico na mariborskem Pohorju je v rokah vremena in tekmovalne žirije, ki se bo zjutraj pred tekmo odločala, ali tekma bo. Prva vožnja slaloma je predvidena ob 9.30, finale pa ob 12.15. Tina Maze, najboljša slovenska športnica lanskega leta, je na žrebanju startnih številk dobila številko 11.

Slovenske barve bodo na tej tekmi svetovnega pokala z visokimi startnimi številkami zastopale še Maruša Ferk (66), Ula Hafner (68), Eli Plut (70), Vanja Brodnik (71) in Katarina Lavtar (72). Na startni listi je 80 tekmovalk.

Nastop bo začela Avstrijka Kathrin Zettel, sledile bodo Finka Tanja Poutiainen, bronasta v slalomu na SP leta 2009, Švedinja Maria Piettilä Holmner, Nemka Maria Riesch, vodilna v skupnem in slalomskem seštevku pokala ter olimpijska in svetovna prvakinja v disciplini. Peta bo nastopila Avstrijka Marlies Schild, srebrna v slalomu na lanskih OI.

Tekmovalna žirija na čelu z direktorjem ženskega dela svetovnega pokala v alpskem smučanju Atlejem Skaardalom je danes po 25 tekmovalkah odpovedala veleslalomsko preizkušnjo. Slabe vremenske razmere in visoke temperature so onemogočile dobro utrditev proge. Do odpovedi je vodila Nemka Viktoria Rebensburg, olimpijska zmagovalka, sedem stotink je za njo zaostajala najboljša slovenska smučarka Tina Maze, tretja pa je bila vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemka Maria Riesch (+0,21).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.