Šport
15 ogledov

Na vrh že letos

Miša Marinček je zbrala kar 17 obramb. Žurnal24 main
Zanimivost ženskega rokometnega DP se končno veča. Ambicije rokometašic Olimpije ob botrstvu Dušana Kecmana, Franja Bobinca, Jureta Jankovića in Tomaža Jeršiča že letos segajo na vrh.
 

Preberite še ...

Zmajčice z Bobincem in Jankovićem

Rokometašice Olimpije očitno spet stopajo na pot uspehov. Dolgovi so poplačani, mučno obdobje negotovega finančnega stanja je končano. Izvoljeno je bilo novo predsedstvo kluba, ki ga sestavljajo Dušan Kecman , dozdajšnji predsednik, Franjo Bobinac , prvi mož podjetja Gorenje in član predsedstva RZS, Tomaž Jeršič , nekdanji rokometaš ter Jure Janković , nekdanji direktor Krima. Vizija kluba s sklada s pregovorom na mladih svet stoji. Olimpija želi v prihodnje sestaviti čim močnejšo ekipo z domačimi igralkami ter čim bolj okrepiti mladinsko šolo. "Blagovno znamko Olimpija zelo spoštujem. Menim, da je ena najuglednejših v Evropi, ne glede na vrsto športa. Želimo biti učinkovit kamenček v mozaiku te športne znamke. V ta projekt sem vstopil, ker želim, da bi mlade rokometašice igrale skupaj in čim več. Imamo nadarjene igralke, dati jim moramo strokovno podporo. Obljubljamo kolektivno, hitro in borbeno igro. Olimpija bo že letos naskakovala prvo mesto. Ali bomo prvi ali drugi, pa bomo videli,“ je bil jasen in odločen Franjo Bobinac.


Robert Beguš in njegove varovanke so pred obetavnim projektom. ©  Nik Rovan

 
Pred sezono je v klub prišlo sedem novih igralk: Miša Marinček (prej ŽRK Mercator Tenzor Ptuj), Nina Jeriček (RK Celeia Žalec), Katja Čerenjak (RK Celeia Žalec), Maja Šon (ŽRK Celjske mesnine), Špela Kogovšek (RK Krim Mercator), Biljana Čulibrk (RK Krim Mercator) in Olga Čečkova (RK Krim Mercator), Vesna Puš pa se je v klub vrnila s posoje na Ptuju. Ekipa bo nastopala na treh frontah, poleg domačega prvenstva in pokala še v pokalu challenge, kjer bo cilj preboj čim višje. Prvi nasprotnik je islandski Fram. "Povprečna starost je manj kot 21 let, imamo kar nekaj kadetskih, mladinskih in članskih reprezentantk. Na novo sezono smo se začeli pripravljati na začetku avgusta. Med drugim smo odigrali turnirja v Luksemburgu in Nemčiji, kjer se je pokazalo, da dekleta potrebujejo težke tekme. Najbolje smo odigrali na koncu,“ je dejal trener Robert Beguš.

 
 

Organizacijo kluba bomo dvignili na evropsko raven. Kar je bilo dobro na Krimu, bom prenesel sem, kar pa je bilo slabo, pa bom popravil na odlično.

Jure Janković

 
Kot smo že omenili, bo eden izmed ciljev nove Olimpije tudi vzgoja lastnega kadra. Gre za nadaljevanje ideje izpred let, ko je zaživela rokometna šola legende ljubljanskega kluba Mitje Vidica , a je nato zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ugasnila. Vodja mladinske piramide ekip je postal Boštjan Brulec , ki je odgovoren tudi za opazovanje zanimivih igralk drugih klubov, saj si želijo Ljubljančanke kar se da razširiti igralsko bazo. V Tivoliju pravijo, da so dobrodošle vse mlade, ki pridejo na študij v Ljubljano, sklenjen pa je tudi sporazum o posoji v Celje in Velenje, kjer se bodo kalile tiste rokometašice, ki še ne bodo zrele za k zmajčicam. Prihod tujk ni izključen, a le če bodo zelo kakovostne ter ne več kot dve. Proračun ze letošnjo sezono znaša pol milijona evrov, vodstvo kluba pa razmišlja tudi o vključitvi v regionalno ligo. Rokometnim sladokuscem se torej obeta zanimiv ljubljanski derbi. Državno prvenstvo se začne v soboto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.