Šport
56 ogledov

Na Vzhodu se vse začenja znova

Corey Perry Profimedia
Aktualni prvaki lige NHL so prišli do izenačenja v zmagah v finalu vzhodne konference.

Dvakratni branilci naslova prvaka severnoameriške hokejske lige iz Floride Tampa Bay Lightning so vpisali še drugo zmago v finalu vzhodne konference lige NHL ter v obračunu na štiri zmage serijo proti New York Rangers izenačili na 2:2. Tampa je na četrti tekmi zmagala s 4:1.

Tampa je na domačem ledu povedla že po dveh minutah in 38 sekundah uvodne tretjine, potem ko je zadel Pat Maroon.

V drugi in tretji tretjini sta bila uspešna Nikita Kučerov in Steven Stamkos za vodstvo 3:0. Rangerji so dosegli tolažilni zadetek prek Artemija Panarina. Končni izid je zgolj devet sekund pred koncem postavil Ondrej Palat.

Peta tekma serije bo v noči na petek v New Yorku, v kultnem Madison Square Gardnu, kjer so Rangersi zmagali na prvi in drugi tekmi konferenčnega finala.

Zmagovalec finala vzhodne konference se bo v velikem finalu za Stanleyjev pokal pomeril z ekipo Colorado Avalanche. Colorado je s 4:0 izločil Edmonton Oilers.

Tudi tokrat je svoje delo odlično opravil vratar Tampe Andrej Vasilevskij, ki je zbral 34 obramb, vratar gostov Igor Šesterkin je imel na svojem računu 27 obramb.

"Na domačem ledu se nam je vse bolj kot ne poplačalo. Odlično, veliko boljše kot položaj, v katerem smo bili pred nekaj dnevi. Toda zdaj se nam obetajo res težke stvari," je dejal kapetan strel Stamkos.

"Na naslednjih dveh tekmah moramo najti način, da zmagamo tudi v njihovi dvorani," je dodal Stamkos. "Veselimo se tega izziva, vendar mi je zelo všeč, kje je naša igra zdaj v primerjavi s tisto pred nekaj dnevi."

"Blokirali so veliko strelov. Naredili so prave stvari, da so zmagali," je dejal trener Rangersov Gerard Gallant.

Tampa lovi zgodovinski dosežek, saj bi lahko postala prva ekipa v skoraj 40 letih, ki je trikrat zaporedoma osvojila Stanleyjev pokal.

"Doma smo opravili dobro delo. Mislim, da, če se primerjamo z drugimi ekipami, veliko ekip igra bolje na domačem ledu," je dejal Gallant.

"Nocoj sem bil razočaran, tudi igralci so bili. Toda še vedno imamo prednost na domačem ledu, zato se moramo prepričati, da smo pripravljeni na naslednjo tekmo. Naslednja tekma bo velika," je še dejal trener New Yorka.

"Postopoma postajamo boljši in mislim, da smo nocoj naredili nekaj zelo pozitivnih korakov," pa je dejal trener Tampe Jon Cooper. "Mislim, da nam počasi uspeva najti svojo igro. Zdaj moramo to le nadaljevati v New Yorku."

 

Izid, končnica, konferenčni finale:
- vzhodna konferenca
Tampa Bay Lightning - New York Rangers  4:1
- ekipi sta izenačeni 2:2.

* Opomba: ekipi igrata na štiri zmage.

 
Komentarjev 2
  • PasjaProcesija 14:19 08.junij 2022.

    Na zahodu se je Colorado sprehodil do finala in bo spočit pričakal zmagovalca tega dvoboja. Mnogi navijači in novinarji jih že vnaprej razglašajo za zmagovalce. Vendar bo zmagovalec med NYR in TBL težek zalogaj. Moštvi imata verjetno najboljša vratarja ta ...prikaži več hip in oboji imajo visoki in težki obrambi. Zgodovina daje izrazito prednost moštvom s težkimi branilci in dobrimi vratarji pred napadalno usmerjenimi moštvi. TBL je tudi izkušena. Dvoboj COL:NYR bi pa bil paša za oči.

  • Jeannette_Ross 10:54 08.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦