Šport
11 ogledov

Načeti Angleži, Howard nared

Howardova poškodba reber ni hujša in bo v petek proti Sloveniji igral. (Foto: Re Žurnal24 main
Ob Ledleyju Kingu, čigar nastop v nadaljevanju SP je vprašljiv zaradi poškodbe dimelj, sta ponedeljkov trening izpustila še Wayne Rooney in Ashley Cole. Medtem je Tim Howard že okreval.
Vratar ZDA Tim Howard, ki se je proti Angliji poškodoval, bo do petkovega obračuna s Slovenijo nared. Potem ko je utrpel odrgnine na rebrih, se te lepo celijo, zato ni potreboval dodatnih zdravniških pregledov. A zato se Slovenci Američanov nič bolj ne bojijo, prav tako ne Angležev. "Anglija je zelo močna ekipa, a lahko ste prepričani, da se jim bomo odločno zoperstavili. Ne bojimo se nikogar," naslednjima dvema tekmecema v Južni Afriki sporoča Robert Koren.

Selektor Anglije Fabio Capello ima vse več preglavic zaradi poškodovanih nogometašev. Potem ko je moral doma pustiti Ria Ferdinanda in Davida Beckhama, imajo zdaj težave tudi člani triindvajseterice v Južni Afriki. Po sobotnem remiju z ZDA (1:1) so ponedeljkov trening izpustili Ledley King, Wayne Rooney in Ashley Cole. Za Kinga sicer nočejo priznati, da je malo verjetnosti, da bo igral na naslednji tekmi, medtem ko razloga za odsotnost Rooneyja in Cola niti niso pojasnili. King je v soboto staknil poškodbo dimelj. "Njegova težava je majhna," je na kratko pojasnil Capello, a le nekaj ur prej je tiskovni predstavnik angleške izbrane vrste dejal, da bo moral King morda počivati tri tedne. Rooney je dobil udarec v gleženj, za Cola pa se res ne ve, zakaj ga ni bilo na treningu. Je pa okreval vsaj Gareth Barry in bo v petek proti Alžiriji, ki je v prvem kolu skupine C z 0:1 izgubila proti Sloveniji, zagotovo igral. Selektor Capello pa še naprej ne želi odgovoriti na vprašanje, ali bo zamenjal vratarja, potem ko je Robert Green v soboto dobil tako poceni gol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.