Šport
23 ogledov

Nachbar: "Pomaga, če imaš v ekipi Zokija"

Gruzija Slovenija EuroBasket Celje Zlatorog Zoran Goran Dragić Nachbar Saša Despot
Slovenija tudi po tretji tekmi EuroBasketa ostaja nepremagana. Motivacija je po zmagi nad Gruzijo in manj kot 24 ur pred sosedskim derbijem na vrhuncu.

"Izjemno težka tekma, vedeli smo, da bo tako. S psihološkega vidika precej težja kot tista proti Špancem. Vendar smo zmagali in s to zmago smo nekako napredovali v naslednji krog. Zdaj nas čaka Hrvaška, ki bo verjetno prav tako napredovala. Točke, ki jih lahko osvojimo, so zelo pomembne za naprej," je po tekmi povedal najboljši slovenski strelec Domen Lorbek.

Lorbek je Slovenijo s serijo trojk najprej oddaljil v prvem polčasu, nato pa znova stopil na sceno v zadnjih minutah, ko so soigralci krvavo potrebovali razpoloženega moža na parketu. Z novo trojko, ukradeno žogo in zabijanjem je prelomil tekmo, ki jo je dokončno s še enim norim metom v zadnji sekundi napada odločil Zoran Dragić.

"Jutri moramo zmagati"

"Vedeli smo, da je Gruzija izjemno nevarna ekipa, da se lahko še obrne in to se je tudi zgodilo," je za Šport TV še povedal Lorbek. "Skoraj so obrnili tekmo, vendar smo ostali zbrani do konca, vseh 40 minut odigrali maksimalno in na srečo zmagali. Naša daljša klop in vzpodbuda s tribun sta odločili. Hrvaška? To je vedno nek poseben dvoboj, vendar jutri moramo zmagati, kajti mislim, da bo Hrvaška šla naprej, tako da bomo nesli točke v naslednji krog."

Gašper Vidmar je bil po "#junaški" predstavi proti Španiji tokrat pod košem bolj zadržan, dobro pa ga je od obroča držala conska postavitev Gruzije, a je Vidmar v boju z Giorgijem Šermadinijem na koncu vendarle potegnil daljši konec.

Hitro v posteljo

"Vsaka tekma na tem evropskem prvenstvu je težka. Vsak lahko premaga vsakogar. Videli smo že kar nekaj šokantnih tekem. Pomembno je, da smo zmagali. Jutri nas čaka še ena težka tekma. Zdaj je treba hitro spat, jutri pa znova naprej," je po zmagi nad Gruzijo povedal slovenski hrust.

Gruzija Slovenija EuroBasket Celje Zlatorog Hickman Dragić Nachbar | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zadovoljen je bil tudi Boštjan Nachbar, ki je v prvem polčasu začel slovenski povratek po izgubljeni prvi četrtini, a se v zaključku tekme skupaj s soigralci izgubil in nasprotnikom dovolil skorajda usodno približanje.

Marsikomu bodo delali težave

"Gruzija je nasprotnik, ki nikoli ne popusti. Na zadnjem prvenstvu in tudi na tem bodo še marsikomu delali težave. Ne popuščajo in res se je bilo treba boriti 40 minut. Ampak v ekipi imamo 'Zokija' (Dragića, op. a.), to pomaga," je za Šport TV dejal novi član Barcelone.

"Zdaj ne smemo zaspati na teh treh zmagah, potrebno je graditi naprej. Že jutri nas čaka zelo težka tekma, težek nasprotnik. Zdaj se bo potrebno zelo hitro 'vreči' v hotel, se spočiti in pripraviti za naprej. Jaz verjamem, da nam bo uspelo še četrtič."

Dragić: "Navijači dali vzpodbudo, ko je bilo najtežje"

Vsi reprezentanti so znova izpostavljali izjemno vzdušje v dvorani Zlatorog, ki kljub malce slabši predstavi ni jenjalo do zadnjih sekund, varovance Božidarja Maljkovića pa še tretjič na turnirju poneslo do verjetno že odločilne zmage v boju za odhod v Ljubljano.

"Zahvalil bi se tem odličnim navijačem," je za Šport TV dejal tudi Goran Dragić. "Mislim, da so nam takrat, ko nam je bilo najtežje in ko so se Gruzijci približevali, dali vzpodbudo s tribun, mi pa smo že bolj zagrizli. Gruzija? Ta ekipa ima srce, niso neznanka, že na prejšnjem prvenstvu so bili dobri in imajo odličnega trenerja, ki ga zelo dobro poznam, Igorja Kokoškova, z njim sem bil tri leta v Phoenixu. Vedno menjajo obrambo, enkrat igrajo cono, enkrat 'man to man', enkrat odvajajo, s tem pa smo imeli od začetka kar nekaj težav, ampak na koncu nam je stekel met, naredili smo to razliko 12 točk. Nato smo se spet uspavali v tretji in četrti četrtini."

Komentarjev 1
  • vladek 06:56 08.september 2013.

    Bravo Slovenija.Samo kakšno je to za en curac navijanje Kdo ne skače ni Slovenc.naredite eno pesem a ne tole.Veliko uspeha za takrat ko bo treba zmagovat.LP