Šport
15 ogledov

Nachbar: "Zaslužena zmaga cele ekipe"

Zupan Dragic Žurnal24 main
Zadovoljstvo v slovenskem taboru je bilo po pomembni zmagi nad Hrvaško (91:84) veliko, prav vsi pa se zavedajo, da morajo ostati z obema nogama trdno na tleh.
Na koncu smo nadzorovali naše živce, igrali umirjeno. Morda smo zgrešili malo preveč prostih metov v zaključku tekme. Vsi smo zelo veseli. Naredili smo velik posel.
Goran Dragić

Goran Dragić, na katerega so pred tekmo opozarjali Hrvati, je po skromnejši predstavi proti Američanom zablestel v pravem trenutku in ohranil mirno kri, ko se je v drugem polčasu lomila tekma. Štirinajstim točkam je dodal po štiri skoke in podaje, po tekmi pa povedal: "Težko je bilo. Menjavali smo se v vodstvu, ampak na koncu smo nadzorovali naše živce, igrali umirjeno. Morda smo zgrešili malo preveč prostih metov v zaključku tekme. Vsi smo zelo veseli. Naredili smo velik posel. Ampak zdaj se ne smemo s tem zadovoljiti. Pred nami je Brazilija."
NE SPREGLEJTE GALERIJE IZ ISTANBULA

To je zaslužena zmaga celotne ekipe. Vsak posameznik, ki je stopil na igrišče, je prispeval svoj delež. Ta zmaga je zelo pomembna za našo samozavest.
Boštjan Nachbar

Pogumno se je hrvaškim centrom po robu postavil Gašper Vidmar, ki je tokrat dosegel devet točk. "Dolgo časa smo se mučili. Hrvati so dobra ekipa, mlada. Imajo dobre strelce. Pomembno je, da smo zmagali. Zdaj se lahko dobro spočijemo in gremo na Brazilce," je povedal Gape. Tudi Boštjan Nachbar, ki je vnovič presegel deset točk (11), je bil zadovoljen z zmago: "Za nami je najtežja tekma na tem prvenstvu. Hrvati imajo odlično ekipo. Borijo se do konca, to so v tej tekmi večkrat pokazali. Veseli me, da smo po prvem slabšem polčasu v nadaljevanju odreagirali na pravi način. Strnili smo obrambo in imeli nadzor nad skokom. Potem se je odprlo še v napadu. Ko smo zadeli štiri trojke zapored, pa je steklo in smo prebili tisto, kar smo prebijali več kot trideset minut. To je zaslužena zmaga celotne ekipe. Vsak posameznik, ki je stopil na igrišče, je prispeval svoj delež. Ta zmaga je zelo pomembna za našo samozavest."

Najboljšo tekmo na prvenstvu sta odigrala kapetan Jaka Lakovič in krilni center Uroš Slokar. Oba sta dosegla po 15 točk. "Vsak igralec je v vsakem trenutku pripravljen na igrišču dati vse od sebe. En dan ti gre malo bolje, drug dan malo slabše. Danes je bila boljša tekma, za razliko od prvih dveh. Kljub temu, da sem malce bolj zadržano odigral prvi dve tekmi, sem ohranil pozitivno miselnost in glavo držal skupaj z ekipo. Enkrat bo imel en dan, enkrat drug. Najbolj pomembno je, da Slovenija zmaga," je dejal Lakovič, ki je k zmagi prispeval še štiri podaje, izsilil pa tudi sedem osebnih napak tekmeca. Slokar, ki je bil natančen pri metu za tri točke (iz štirih poizkusov je zadel trikrat), pa je povedal: "Dal sem vse od sebe. Tako kot vsi ostali. Zmaga pomeni veliko. Lahko se bomo v miru spočili, osredotočili na naslednjo tekmo. Ne smemo biti evforični, v skupini nas čakata še dve tekmi. Moramo ostati zbrani, ta zmaga nas ne sme preveč ponesti."

Zmagali smo. Ostaja pa še kup stvari, težav. Ampak v prvih trenutkih po zmagi to pozabiš. Naslednje jutro pa že začneš razmišljati o tem.
Memi Bečirović

Za konec smo prihranili mnenje glavnega tvorca slovenske reprezentance. Selektor Memi Bečirović je pogled že usmeril naprej: "Zmagali smo. Ostaja pa še kup stvari, težav. Ampak v prvih trenutkih po zmagi to pozabiš. Naslednje jutro pa že začneš razmišljati o tem. Spet smo začeli standardno, torej zelo slabo. Zelo mehko, medlo. Prvi dve četrtini smo odigrali v tem ritmu. V nadaljevanju smo spremenili obrambo in zaigrali agresivno. S tem smo dobili boljši ritem v napadu, samozavest in tekmo pripeljali do konca."

V torek bodo slovenski reprezentanti čez dan počivali, zvečer opravili trening, v sredo pa jih čaka še druga ključna tekma v boju za drugo mesto, tokrat proti Braziliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.