Šport
117 ogledov

Nacionalna katastrofa, po Brexitu še Engxit

Euro 2016, Anglija, Islandija EPA
Po Brexitu je sledil za Angleže še toliko težji Engxit. Ta bo na Otoku pritegnil vsaj toliko zanimanja kot polomija z izstopom iz Evropske Unije.

Na nogometno igro povsem nori Angleži se bodo še dolgo spominjali poraza proti Islandiji, ki jim je preprečil preboj v četrtfinale evropskega prvenstva. Za nogometno nacijo je bil izpad proti mali državi, kot je za njih Islandija, popolnoma nesprejemljiv. Takšen šok pomnijo le tisti starejši navijači, ko je samooklicana velesila nastopila na svetovnem prvenstvu leta 1950 in jo je na podoben način z zmago 1:0 šokirala delno amaterska reprezentanca Združenih držav Amerike.

Jezo, razočaranje in značilni črni humor Angležev je zelo hitro 'začutil' tudi twitter. "Naši politiki so zdaj na kolenih in se zahvaljujejo, da še nekdo z njimi deli sramoto," je tako zapisal novinar Oliver Holt in nato tekmo ocenil kot največje ponižanje v zgodovini angleškega nogometa.

V podobnem slogu se je oglasil tudi legendarni angleški napadalec Gary Lineker: "Najhujši poraz v naši zgodovini. Anglijo je premagala država, ki ima več ognjenikov kot profesionalnih igralcev. Islandija, odlična predstava."

Takoj po tekmi je sicer že odstopil dosedanji selektor Roy Hodgson, ki pa se mu je pogodba tako ali tako iztekla po tem EP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.