Šport
10 ogledov

Nadal: "Bil sem zelo prestrašen"

Rafael Nadal
1/22
Žurnal24 main
Drugi dan dvobojev osmine finala so med osem napredovali Rafael Nadal, David Ferrer, Andy Murray in Aleksander Dolgopolov. Slednji je šokiral Robina Söderlinga. Pravljica se je končala za Miloša Raonića.
Pred dvobojem sem bil zelo prestrašen, resno.
Rafael Nadal

Španec David Ferrer je s potrpežljivo igro končal pravljico kvalifikanta Milosa Raonica (oziroma Miloša Raonića, Kanadčan je namreč rojen v Podgorici). Sedmi nosilec se ni dal servisom na raketni pogon in je 20-letnega Raonica po 156 minutah domov poslal s 4:6, 6:2 , 6:3 in 6:4. Če je imel Raonic v tretjem kolu proti Mihajilu Južniju 31 asov, je imel tokrat kar 68 neizsiljenih napak. Ferrera zdaj v četrtfinalu prvopostavljeni Rafael Nadal iz Španije, ki Hrvatu Marinu Čiliću ni dopustil niti niza (6:2, 6:4 in 6:3). Odigral je svoj najboljši dvoboj letošnjega Melbourna. Dve uri in pol bombastičnih forehandov Nadala je bilo dovolj, da je Marin moral priznati poraz. Tako Rafa ostaja v dirki, da bi postal šele tretji in prvi po letu 1969, ki bi osvojil vse štiri grand slame zapored. "Pred dvobojem sem bil zelo prestrašen, resno. Prestrašen v dobrem smislu. A igral sem svoj najboljši tenis. Sploh se nisem preveč spotil. Na prejšnjih dvobojih sem se potil kot nor. Tokrat pa sem lahko igral na visokem nivoju in zelo agresivno," je po zmagi razlagal Rafa.

Nikar ne mislite, da sta le Nadal in Švicar Roger Federer favorita za nedeljsko zmago. Britanec Andy Murray igra odlično (lani je klonil šele v finalu). Za preboj med osem je ta ponedeljek s 6:3, 6.1 in 6:1 uničil Avstrijca Jürgena Melzerja. "Žogico udarjam kot še nikoli. Dvoboji bodo vse težji in nanje sem tudi psihično pripravljen. Ne pričakujem, da bo še kak tako lahek obračun," je po vsega uri in 44 minutah po zmagi povedal Murray. In tako vsa Velika Britanija spet sanja, da bo ta grozovit niz vendarle končan – brez moške zmage so na turnirjih za grand slam že vse od davnega leta 1936, ko je slavil Fred Perry. Naslednja ovira na Murrayevi poti bo Aleksander Dolgopolov mlajši.

Proti komu? Dolgopolov ml. je najboljši ukrajinski tenisač (trenutno je na 46. mestu lestvice ATP), ki je v dvoboju tretjega kola domov poslal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. Četrtfinale grand slama v Avstraliji, kar je njegov največji uspeh v karieri, pa si je priboril s skalpom v petih nizih (1:6, 6:3, 6:3, 4:6 in 6:2) četrtega nosilca iz švedske Robina Söderlinga. Slednji je sodil v širši krog favoritov za končno zmago, saj na uvodnem turnirju sezone v Brisbanu ni oddal niti niza. "Igral sem sproščeno. Veste, enostavno sem užival v tenisu. Včasih se to izplača," se je smejalo Dolgopolovu, ki je postal prvi Ukrajinec v četrtfinalu slama po Andreju Medvedevu leta 1999. "Nisem ga podcenjeval," izgovorov ni iskal Söderling. "Pač nisem igral dovolj dobro in pika. Moji največji orožji sta servis in forehand, a danes to nista bili."

OP Avstralije, 4. kolo (M):

Aleksander Dolgopolov (Ukr) : Robin Söderling (Šve/4) 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2;
Andy Murray (VBr/5) : Jürgen Melzer (Avt/11) 6:3, 6:1, 6:1;
David Ferrer (Špa/7) : Miloš Raonić (Kan) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4;
Rafael Nadal (Špa/1) : Marin Čilić (Hrv/15) 6:2, 6:4, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.