Šport
1 ogledov

Nadal bo prevzel prvo mesto

Nadal bo kmalu končal ero Federerja. Žurnal24 main
Rafael Nadal je v četrtfinalu Cincinnatija premagal Nicolasa Lapenntija. V polfinalu ga čaka Novak Djoković. S to turnirsko zmago bi v ponedeljek prevzel prvo mesto na lestvici ATP.
 

Cincinnati (ATP), četrtfinale

R. Nadal (ŠPA, 2) : N. Lapentti (EKV) 7:6, 6:1
N. Djokovic (SRB, 3) : E. Gulbis (LAT) 6:3, 6:4
I. Karlovic (HRV, 16) : P. Kohlschreiber (NEM) 7:6(6), 7:6(3)
A. Murray (VBR, 8) : C. Moya (ŠPA) 2:6, 6:3, 6:1

Rafael Nadal se je z zmago s 7:6 in 6:1 nad Ekvadorcem Nicolasem Lapentijem uvrstil v polfinale mastersa v Cincinnatiju . Z zmago nad Ekvadorcem bo Rogerju Federerju zagotovo prevzel prvo mesto na lestvici ATP, od njegove igre pa je odvisno kdaj. Ob morebitni končni zmagi v Cincinnatiju bi prvo mesto zasedel že v ponedeljek, ob uvrstitvi v finale bi prvo mesto prevzel 11. avgusta, ob porazu v polfinalu pa 18. avgusta.

Lapenti se je kar dobro upiral Nadalu. © Reuters

 
V prvem nizu se je Ekvadorec dobro upiral Nadalu. V osmi igri je imel dve priložnosti za odvzem servisa, ki pa ju ni izkoristil, nato je v podaljšani igri Nadal le dobil prvi niz, v drugem pa Lapenntiju prepustil le eno igro. "Dvoboj je bil naporen, saj sem bil utrujen po težki zmagi prejšnji teden v Torontu. Dodatna ovira je tudi vreme, saj je tu zelo vroče in vlažno," je Nadal povedal po dvoboju in še dodal: "Vesel sem, ker sem kot številka dve osvojil veliko turnirjev, kljub temu je bila številka ena moj velik cilj in sedaj sem zelo vesel, ko sem jo dosegel." Medtem ko je Nadal po zmagi v Wimbledonu zadržal odlično formo, je Federer predčasno izpadel tako prejšni teden v Torontu kot v Cincinnatiju .

V polfinalu se bo Nadal pomeril s Srbom Novakom Djokovićem , ki očitno spet dviga svojo formo. Djoković je za preboj v polfinale premagal Latvijca Ernestsa Gulbisa s 6:3 in 6:4. V preostalih dveh četrtfinalih sta zmagala Andy Murray , ki je premagal veterana Carlosa Moyo , in Hrvat Ivo Karlović , ki je tesno s 7:6(6) in 7:6(3) premagal Nemca Philippa Kohlscheiberja .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.