Šport
8 ogledov

Nadal brez težav v četrtfinale

Rafael Nadal je na dobri poti, da po zmagi na Roland Garrosu v Parizu osvoji še Žurnal24 main
Španec Rafael Nadal je v dveh nizih zanesljivo odpravil Švicarja Stanislasa Wawrinko in se uvrstil v četrtfinale turnirja Masters v Parizu, kjer ga zdaj čaka Rus Mihail Južni.

Že včeraj je David Nalbandian drugič v manj kot enem mesecu spravil na kolena prvega igralca sveta Rogerja Federerja, medtem ko drugi nosilec, Španec Rafael Nadal, v dosedanjem poteku turnirja v Parizu še ni izgubil niti enega niza. Trikratni zaporedni zmagovalec Roland Garrosa se bo v četrtfinalu pomeril z Rusom Južnim, Španci pa bodo imeli na trdi podlagi v Franciji v ognju še dva aduta, saj se bo peti nosilec David Ferrer pomeril z Davidom Nalbandianom, ki je, kot že rečeno, v dveh nizih (6-4, 7-6) ugnal Rogerja Federerja in tako medsebojno razmerje zmag s Švicarjem izenačil na 8:8.

Tretji španski adut v Parizu bo Tommy Robredo, ki je v četrtek v dveh nizih po težkem boju odpravil Argentinca Guillerma Canasa, v četrtfinalu pa ga zdaj čaka Ciprčan Marcos Baghdatis. Ljubljenec občinstva Richard Gasquet se bo na zadnji četrtfinalni tekmi za preboj v polfinale pomeril s Škotom Andyjem Murrayjem.

Nagradni sklad v Parizu je letos 2,45 milijona dolarjev, zmagovalec pa bo v žep pospravil nekaj manj kot 500.000 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.