Šport
7 ogledov

Nadal drugi najmlajši do 500. zmage

1/10
Žurnal24 main
Prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, je v polfinalu Barcelone dosegel svojo 500. zmago v karieri. Ivana Dodiga je premagal s 6:3 in 6:2. V finalu se bo pomeril z Davidom Ferrerjem.

Rafael Nadal, star 24 let, je postal drugi najmlajši tenisač v zgodovini, ki je prišel do 500. zmage v karieri. Prej je ta dosežek uspel le legendarnemu Björnu Borgu, ki je štel 23 let in sedem mesecev. V finalu ATP turnirja v Barceloni prvega igralca sveta čaka rojak David Ferrer. Če je Rafael v sobotnem polfinalu suvereno s 6:3 in 6:2 odpravil Hrvata Ivana Dodiga, je bil David v povsem španskem polfinalu s 6:3 in 6:4 boljši od Nicolasa Almagra. Finale med Nadalom in Ferrerjem bo tako ponovitev finala izpred tedna dni iz Monte Carla. Rafa bo v nedeljo igral za 34. zaporedno zmago na pesku in šesti naslov v zadnjih sedmih sezonah v Barceloni.

"500 zmag zvezi ogromno," je v prvi izjavi dejal Nadal, ki je prvi dvoboj serije ATP dobil leta 2002. "Moja kariera je bila doslej mnogo boljša, kot sem kdajkoli sanjal. Zelo sem hvaležen vsem, ki so mi pomagali v življenju. Imel sem tudi nekaj sreče. Še naprej bi rad užival, saj nikoli ne veš, kdaj se bo to končalo." Za sam dvoboj z Dodigom pa je dejal, da rezultat ne kaže, kako težko je bilo. "Ivan je odigral res dober turnir. Ima res odličen začetek sezone. Lahko sem srečen, da sem prišel v finale." Pred finalom ostaja previden: "Ferrer je moj prijatelj in je trenutno eden od tistih, ki so v najboljši formi."

ATP, Barcelona, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Ivan Dodig (Hrv) 6:3, 6:2;
David Ferrer (Špa/4) : Nicolas Almagro (Špa) 6:3, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.