Šport
15 ogledov

Nadal: Lahko sprejmem ali umrem

rafael nadal EPA
Rafael Nadal ni skrival razočaranja po presenetljivem porazu proti Fabiu Fogniniju, za katerega je, kot pravi, kriv povsem sam.

Najboljši španski tenisač vseh časov je v tretjem krogu domačega turnirja v Barceloni, kjer je v preteklosti zbral kar osem lovorik, senzacionalno izpadel proti Fabiu Fogniniju z rezultatom 4:6, 6:7 (6).

Nadal je v letošnji sezoni nanizal že kar nekaj presenetljivih porazov, ki so oklestili njegovo samozavest, neuspeh na rdečem pesku, kjer je blestel od samega začetka svoje kariere, pa je očiten znak za preplah.

''Odigral sem slab obračun, o tem ni nobenega dvoma. Nisem bil agresiven, naredil sem veliko napak in nisem znal izkoristiti prednost v nekaterih točkah. V tem trenutku mi ne preostane drugega, kot da sprejmem situacijo, ki zame pomeni velik udarec, še posebej po tem, ko sem v Monte Carlu pridobil nekaj samozavesti. Lahko sprejmem ali umrem,'' je na tiskovni konferenci dejal Nadal.

''Ne gre za nervozo, temveč za tehniko. Seveda bom postal nervozen, če žoge ne udarjam tako, kot bi jo moral,'' je pojasnil 28-letnik in dodal, da je Fognini igral dobro, zato si je zmago tudi zaslužil.

''Tako backhand kot forehand sta bila grozna, žoge nisem udarjal z močjo. Moj forehand je moja moč in če je forehand trivialen, potem je trivialna tudi moja igra. Forehand ni bil vreden moje kariere ali rankinga. Sram me je in jezen sem, takšna predstava se ne sme več ponoviti,'' se je s pepelom posuval Španec.

''Prejšnji teden je bil zelo pozitiven, ta je popolno nasprotje. Začel bom znova in poskusil ujeti nivo, ki sem ga kazal v Monte Carlu. Premagal sem Ferrerja (Davida, op. a.) in čeprav sem izgubil proti Đokoviću (Novaku, op. a.), sem se počutil samozavestno,'' je povedal Nadal, ki po večemesečnem premoru zaradi poškodb nikakor ne najde prave forme.

''Lahko rečem le, da bom delal naprej. Upam, da se bodo vzponi in padci zaključili in bom lahko igral na visokem nivoju. Na žalost mi tokrat ni uspelo,'' je razočarano sklenil četrti igralec sveta.

fabio fognini | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.