Šport
7 ogledov

Nadal lovi podvig Agassija

Rafael Nadal Žurnal24 main
V finalu teniškega Mastersa v Parizu se bosta udarila nepostavljeni igralec Argentinec David Nalbandian in drugi nosilec turnirja Španec Rafael Nadal.
 

Udeleženci zaključnega Mastersa v Šanghaju:

1. R. Federer (Švi) 1306
2. R. Nadal (Špa) 1107
3. N. Đoković (Srb) 894
4. N. Davidenko (Rus) 545
5. A. Roddick (ZDA) 466
6. D. Ferrer (Špa) 450
7. F. Gonzalez (Čil) 381
8. R. Gasquet (Fra) 366

Rafael Nadal se je prvič uvrstil v finale teniškega turnirja Mastersa v Parizu z nagradnim skladom 2,45 milijona dolarjev, potem, ko je z 2:1 v nizih premagal Marcosa Baghdatisa . Španec, ki je po nekaj slabših predstavah v Parizu spet pokazal svoj pravi obraz je še petič v karieri ugnal Marcosa Baghdatisa. Ciprčan je sicer osvojil uvodni niz in na začetku drugega niza odvzel nasprotniku še servis, a se je trikratni zmagovalec Roland-Garosa v nadaljevanju pobral in na koncu slavil zmago s 4:6, 6:4 in 6:3. "Marcos je igral zares dobro, vendar pa sem imel pripravljene odgovore na vse njegove poteze. Bil sem bolj agresiven in pokazal več iniciative," je po tekmi dejal Nadal.

Baghdatis, ki je v Franciji živel kar osem let, je bil poln hvale na račun turnirja v francoski prestolnici, 15.000 glavo občinstvo pa očaral z besedami: "Ljubim to mesto. Za Mallorco je to najlešpi kraj na svetu." O sami tekmi pa dejal: "Težko je prenesti poraz, ko vodiš z nizom prednosti, imaš v žepu še brejk ter popolni nadzor nad igro. Lahko bi rekel, da sem delal napake, a je vzrok ta, da je Nadal preklopil v višjo prestavo." Če bo Rafa zmagal še v finalu bo postal prvi igralec po Andreju Agassiju, ki mu je uspelo v istem letu slaviti tako na OP Francije, kot na Mastersu v Parizu.


David Nalbandian (levo) in Richard Gasquet. © AFP

 
Drugi finalist David Nalbandian nadaljuje z odličnimi predstavami v Parizu. Argentinec, ki je na svoji poti do finala ugnal prvega igralca sveta Švicarja Rogerja Federeja , je za peto zmago nad lokalnim ljubljencem Richardom Gasquetom (Francoz ga še nikoli ni premagal) potreboval le dobro uro. Na koncu je zmagal gladko s 6:2 in 6:4.

Sedaj so dokončno znani vsi udeleženci zaključnega Masters v Šanghaju. S porazom v Parizu se je od nastopa v Šanghaju poslovil Marcos Baghdatis, tja pa se je ne glede na neuvrstitev v finale Pariza kvalificiral Richard Gasquet.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.