Šport
40 ogledov

Nadal neusmiljen, izpad dveh favoritov

milos raonic EPA
Sredino teniško dogajanje na OP ZDA sta zaznamovala izpada Španke Garbine Muguruza in Kanadčana Miloša Raonića.

Tretjepostavljena Muguruza, ki je po uspešnem nastopu na Rolandu Garrosu iskala pravo formo, je izgubila s 5:7 in 4:6 proti Latvijki Anastaziji Sevastovi, 48. igralki sveta. V naslednjem krogu jo čaka Ukrajinka Katerina Bondarenko.

"To je to, zaradi česar sem se vrnila k športu. Da nastopam na veliki sceni in v nočnih terminih na grand slamih. Na koncu sem se kar malo tresla," je dejala Sevasatova. Muguruza pa je priznala, da jo je tekmica nadigrala: "Bil je zelo težak dvoboj. Mislim, da res nisem dobro igrala. Njej pa je uspevalo prav vse," je povedala 22-letnica, ki še nikoli ni prišla v 3. krog v New Yorku.

V moškem delu turnirja pa je 120. igralec sveta presenetil petopostavljenega Raonića s 6:7 (4), 7:5, 7:5, 6:1. "Zelo težak dvoboj. Igral sem na adrenalinu," je dejal 24-letni kvalifikant, ki ga v naslednjem krogu čaka Ciprčan Marcos Baghdatis. Harrison je sploh prvič prišel do 3. kroga na grand slamih.

Raonić pa je sicer zabeležil 69 "winnerjev", a naredil kar 62 neizsiljenih napak. "Sredi drugega niza sem padel v krč. Bil sem pod stresom, živčen. Vse to je posledica prekomernega navdušenja," je dejal 25-letni Kanadčan.

Med najvišjepostavljenimi igralci so sicer svoje naloge dobro opravili petopostavljeni Španec Rafael Nadal, ki je nasprotniku Andreasu Seppiju v prvem nizu zavezal kravato, sedmopostavljeni Hrvat Marin Čilić, devetopostavljeni Jo-Wilfried Tsonga in prvi nosilec Srb Novak Đoković, ki je napredoval brez boja.

Na ženskem delu turnirja je napredovala druga nosilka, Nemka Angelique Kerber, zmagovalka OP Avstralije, uspešni pa sta bili tudi sedma nosilka Italijanka Roberta Vinci in osmopostavljena Američanka Madison Keys. Spodletelo pa je devetopostavljeni Rusinji Svetlani Kuznjecovi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.