Šport
16 ogledov

Nadal petič kralj Pariza

1/25
Žurnal24 main
V ponovitvi lanske osmine finala je tokrat v velikem finalu Roland Garrosa slavil Rafael Nadal, ki je s 6:4, 6:2 in 6:4 premagal Robina Söderlinga. V ponedeljek bo Španec znova na vrhu lestvice ATP.
V fotogaleriji si oglejte nekaj utrinkov z dvoboja. Kmalu jih bo še več. TUKAJ.

Španec je prvi ponudil brejk priložnost Švedu, ki pa je ni izkoristil. Zato pa je prav Söderling že v naslednji, peti igri prvi popustil in Nadalu je pripadel prvi brejk na finalnem dvoboju. 24-letni Španec je imel pri izidu 5:3 na servis Šveda tri set žogice, ki pa jih ni izkoristil, saj je Šved z odličnimi servisi prišel do petih zaporednih točk. V naslednji igri je Nadal serviral za osvojitev prvega niza, kar mu je tudi uspelo.

Šved je zelo dobro otvoril drugi niz in imel že v drugi igri na servis Španca štiri brejk žogice, a nobene ni izkoristil. Podobno kot v prvem nizu je bila zanj tudi tokrat usodna peta igra, ko mu je Nadal odvzel servis brez izgubljene točke. Standard igre se je pri Špancu dvignil, medtem ko je Šved nekoliko popustil, kar je izkoristil Nadal in vnovič odvzel servis nasprotniku ter niz uspešno odserviral v svojo korist.

 

V tretjem nizu je Nadal že v prvi igri Söderlingu odvzel servis. Šved se je do konca dvoboja dobro boril, a resnejših priložnosti na servis razigranega Španca ni dobil. 24-letni Majorčan je tokrat dobil vse igre na svoj servis in tako osvojil še svoj peti naslov prvaka na igriščih Roland Garrosa. Söderling pa se je tudi tokrat, podobno kot lani, moral sprijazniti s porazom v finalu.

A Söderling kljub porazu v treh nizih ni igral tako slabo. Imel je osem brejk priložnosti, a na njegovo nesrečo ni izkoristil nobene. Tokrat ga je izdal servis (le 56 odstoten), zatajil pa je tudi v ključnih trenutkih dvoboja.

Takoj po dvoboju je Španec zadovoljno razlagal, da se v Parizu počuti kot doma. ''Hvala vsem, ki ste me v zadnjih šestih letih tako podpirali, da sem se tukaj počutil kot doma. To je zelo čustvena zmaga. V bistvu najbolj čustvena v vsej moji karieri.'' Nekaj vzpodbudnih besed je namenil tudi poražencu. ''Robin, danes sem igral najboljšo tekmo, sicer te ne bi mogel premagati. Uresničile so se mi sanje, tu v Parizu sem se v zadnjih šestih letih vedno počutil kot doma.''

Söderling je po koncu dvoboja kazal nekaj malega razočaranja, a vseeno športno čestital Nadalu. ''Čestitam Rafi za odličen teden. Če boš tako nadaljeval, jih boš osvojil še več. Užival sem tukaj ta dva tedna, saj imam zelo rad ta turnir. Mogoče se prihodnje leto spet srečamo tu, mogoče pa bo v tretje šlo rado.''

 

Roland Garros, finale (M):

Rafael Nadal (ŠPA, 2) : Robin Söderling (ŠVE, 5) 6:4, 6:2, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.