Šport
44 ogledov

Nadal po sledeh Real Madrida?

rafael nadal EPA
Toni Nadal je nekaj tednov pred začetkom evropskega dela peščene sezone priznal, da njegov nečak ni prvi favorit za zmago na Roland Garrosu.

Real Madrid je v lanski sezoni pod vodstvom Carla Ancelottija naposled dočakal deseto zmago v Ligi prvakov in osvojil mitsko La Décimo. Po stopinjah svoje najljubše nogometne ekipe si želi španski tenisač Rafael Nadal, ki bo v Parizu naskakoval neprecedenčno 10. zmago na enem izmed štirih največjih turnirjev.

Do začetka drugega Grand Slama letošnje sezone nas ločita dva meseca in pol, v Parizu pa bodo vse oči uprte v Rafaela Nadala. Španec v zadnjem letu, v katerem so ga pestile številne poškodbe, ni bil tako prepričljiv, zato je njegova vladavina na osrednjem igrišču Philippe Chatrier letos pod velikim vprašajem.

''Mislim, da je razlog psihološki,'' je za El Confidental povedal stric in trener Toni Nadal. ''Ko se počutiš slabo, to vpliva na ostale stvari, kot na primer fizično počutje in gibanje. Kaj je vzrok psiholoških težav? Rafaelu manjka konstantnosti, na kateri je gradil celotno kariero,'' je dodal španski trener.
Teniška karavana se bo pred začetkom evropskega dela peščene sezone mudila v ZDA, kjer bosta na sporedu Mastersa v Indian Wellsu in Miamiju. ''Zmaga v Buenos Airesu mu je dala nove samozavesti, a to ne bo dovolj, da bi v  Indian Wellsu in Miamiju pokazal svoj najboljši tenis,'' je opozoril Toni in dodal, da v Nadalovi igri prihaja do padcev koncentracije, kar se v preteklosti ni dogajalo.

''Zgodilo se je v Dohi, kjer je odigral odličen prvi niz, nato pa zapustil igrišče. V Avstraliji je imel enake težave. Igral je dobro, nato pa proti Berdychu v prvih dveh nizih odigral katastrofalno. V Riu prav tako, po prvem nizu je nehal igrati. V zadnjem času se to pogosto dogaja, kar je sprožilo dvome in strahove,'' je povedal Toni.

Pred peščenim spektaklom v Parizu bo glavno vprašanje, ali lahko Nadal ponovno odbije napade vseh izzivalcev, še posebej Novaka Đokovića, ki bi z zmago na OP Francije dopolnil svoj karierni Grand Slam.

''Vsak leto je za Rafaela težje dominirati na OP Francije. Prej sta ga lahko premagala dva ali trije nasprotniki, zdaj jih je najmanj deset. Lani je bil precej ogrožen. Na turnir smo prispeli po težkih porazih na evropskem rdečem pesku, nato pa je v Parizu odigral zelo dober turnir,'' je sklenil Toni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.