Šport
2 ogledov

Nadal: Poraz ne bo vplival na Pariz

Federer je pred drugim grand slamom sezone OP Francije z zmago nad Nadalom na pe
1/22
Žurnal24 main
Z zmago nad kraljem peska Rafaelom Nadalom v finalu teniškega mastersa v Madridu je Roger Federer nakazal, da se delčki mozaika spet sestavljajo, in to pred OP Francije.
 
 

Zmaga nad Nadalom mi je dala krila. To je čudovit občutek in odlična popotnica pred potjo v Pariz. Še pred nekaj tedni nisem bil prepričan vase in v svojo igro. Nisem verjel, da lahko osvojim Pariz. Zdaj je drugače.

Roger Federer

 
Roger Federer je doslej na grand slamih slavil zmago kar trinajstkrat, a nikoli na Roland Garrosu. Zadnja ovira je bil venomer Rafael Nadal, ki je bil v Parizu od Švicarja boljši štirikrat, od tega je Španec dobil zadnje tri finale, enkrat pa je bil boljši v polfinalu. Federer je utrujenemu prvemu igralcu sveta dal vedeti, da resno računa na še edino neosvojeno titulo.

"V zadnjih dneh sem začutil, da stvari prihajajo na svoje mesto," je po zmagi nad pet let mlajšim nasprotnikom dejal 27-letni Federer, ki mu do izenačitve rekorda Američana Peta Samprasa manjka le še en grand slam. "Če gledamo pretekle turnirje na pesku, je bilo videti, da se v ospredje prebijajo drugi fantje, vendar pa sem vedno vedel, da bom iz tedna v teden močnejši in boljši," dodaja Fedex, ki še pravi: "Zmaga nad Nadalom mi je dala krila. To je čudovit občutek in odlična popotnica pred potjo v Pariz. Še pred nekaj tedni nisem bil prepričan vase in v svojo igro. Nisem verjel, da lahko osvojim Pariz. Zdaj je drugače."

 
 

Ne vem, ali ima smisel preveč analizirati poraz.

Rafael Nadal

 
Federer je nasprotniku prizadejal šele peti poraz na pesku v 155 srečanjih, v enajstih dvobojih na Nadalovi najljubši podlagi pa je proti Špancu slavil zmago šele drugič. "Leta 2007 v Hamburgu mi je uspelo prekiniti njegov niz 81 zaporednih zmag, pa ga to ni zmotilo. Zdaj sem prekinil niz 33 zmag Nadala, vendar ne mislim, da bo zato kaj slabši v nadaljevanju sezone. Menim celo, da je trenutno za njim najboljša sezona na pesku. Neverjeten je bil tako v Monaku, Rimu kot v Barceloni. V Parizu bo spet zelo močan," je prepričan Federer.

Nadal je na ločeni tiskovni konferenci svoj poraz v finalu Madrida opravičeval tudi zaradi hitrejše podlage, ki naj bi Federerju bolj ustrezala in se ne more primerjati s tisto v Parizu. "Ne vem, ali ima smisel preveč analizirati poraz. Dvakrat mi je uspel odvzeti servis, jaz njegovega nisem mogel. Poraz vsekakor ne bo na noben način vplival na nastope in najin morebitni obračun na Roland Garrosu."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.