Šport
9 ogledov

Nadal povozil slavljenca

Rafael Nadal je Škotu pokazal, da na pesku proti njemu nima kaj početi. Žurnal24 main
Španec Rafael Nadal je v osmini teniškega mastersa v Hamburgu z nagradnim skladom 2,27 milijona evrov premagal slavljenca Andyja Murrayja.
 

ATP, osmina finala

R. Federer (ŠVI, 1) : R. Söderling (ŠVE) 6:3, 6:2
A. Seppi (ITA)
: J. Monaco (ARG, 12) 6:0, 6:3
F. Verdasco (ŠPA)
: D. Ferrer (ŠPA, 5) 7:6,
6:2
A. Montanes (ŠPA)
: J. Tipsarević (SRB) 6:2, 6:1
N. Djoković (SRB, 3)
: I. Karlović (HRV) 7:6, 6:3
C. Moya (ŠPA, 11)
: M. Safin (RUS) 6:2, 6:7, 6:1
N. Kiefer (NEM) : N.
Davidenko (RUS, 4) 7:5, 6:3
R. Nadal (ŠPA, 2) : A.
Murray (VB, 15) 6:2, 6:2

Rafael Nadal je s Škotom Andyjem Murrayjem , ki je v četrtek praznoval 21. rojstni dan, opravil ekspresno – bilo je 6:3 in 6:2. Murray se je na sezono na pesku pripravljal z dvakratnim finalistom OP Francije Špancem Alexom Corretjo . Vse, kar mu je uspelo proti Nadalu, je bilo, da je nekajkrat zapretil, to pa je bilo tudi vse. Nadal je spet igral na moč, bil je konstanten v igri. V prvem nizu je Murrayu takoj vzel servis, povedel s 3:1, vse, kar je ponudil nasprotniku, pa sta bili dve priložnosti za odvzem servisa v osmi igri. Kar Škotu ni uspelo v prvem nizu, pa mu je na začetku drugega, ko je Nadalu takoj odvzel servis. Španca je to spodbudilo, da je še dvignil raven igre, Murrayju vrnil za izgubljen servis in gladko dobil drugi niz s 6:2.

Tudi Rogerju Federerju se ob Robinu Söderlingu ni bilo treba predolgo potiti. Številki ena svetovnega tenisa je proti Švedu uspela druga zaporedna zmaga brez izgubljenega niza, bilo je 6:3 in 6:2. Tako je na dobri poti, da še petič v svoji karieri osvoji turnir v Hamburgu. "Dvoboj sem imel ves čas pod nadzorom. Dobro sem igral na zadnji črti, prav tako mi je dobro služil servis," je po zmagi dejal Federer.

Petemu nosilcu Davidu Ferrerju je sanje o osvojitvi prvega mastersa preprečil rojak in soigralec v Davisovem pokalu Fernando Verdasco , ki je bil v španskem obračunu boljši s 7:6 in 6:2. Verdasco je podaljšano igro prvega niza dobil s 7:4. V drugem je na hitro povedel s 4:1, a se je moral do konca vseeno krčevito boriti za zmago. Verdasca v četrtfinalu čaka Federer.


Djoković je neustavljiv tudi v Hamburgu. © Reuters

 

Med osem najboljših je preboj uspel tudi Srbu Novaku Djokoviću , ki je v sosedskem dvoboju v dveh nizih s 7:6 in 6:3 ugnal visokoraslega Hrvata z ubijalskim servisom Iva Karloviča . Djoković je v prvem nizu zapravil brejk prednosti, zaradi česar bi bil skoraj ob niz. V podaljšani igri je Hrvatu uspel mini brejk, pozneje pa je zgrešil nekaj žog in možnosti za prvi niz so splavale po vodi. V drugem nizu je bil odpor Karloviča slabši, Djoković, ki je le teden prej osvojil turnir v Rimu, pa je igral odlično in nasprotniku ni dovolil niti najmanjše priložnosti, da bi ogrozil njegovo zmago. Številka tri svetovnega tenisa se bo v četrtfinalu pomerila s Špancem Albertom Montanesom .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.