Šport
7 ogledov

Nadal: Pričakujte moje poraze

Rafael Nadal ni prvi favorit, ki je predčasno pospravil torbe. Žurnal24 main
Španec Rafael Nadal, ki se bo prihodnji teden v Montrealu po več kot dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na teniška igrišča, ne pričakuje, da bo takoj pokazal svoj najboljši tenis.
 
 

V Montrealu in Cincinnatiju pričakujte moje poraze.

Rafael Nadal

 
Nekdanja številka ena moškega tenisa Španec Rafael Nadal je nazadnje igral 31. maja, ko ga je v četrtem kolu OP Francije na igriščih Roland Garrosa izločil Šved Robin Söderling. Prihodnji teden se bo po poškodbi kolen v teniške arene vrnil na turnirju v Montrealu. Nadal pred vrnitvijo ni najbolj prepričan v svoje sposobnosti. "V Montrealu in Cincinnatiju pričakujte moje poraze. Ne vem, kakšno raven igre bom prikazal v Kanadi. Niti ne vem, ali bom še čutil bolečine ali ne," je dejal lanski zmagovalec turnirja v Montrealu, ki bo sicer v drugem največjem mestu Kanade lovil že svojo tretjo zmago.

Nadal je pred odhodom v Kanado še dejal, da mu je bilo zelo neobičajno, ker je moral toliko časa preležati na plaži z dekletom in na golf igrišču, namesto da bi se ukvarjal s tenisom. "Več časa sem preživel na plaži kot kdajkoli! Drugače sem zelo aktivna oseba in počnem več stvari hkrati. Toda zdravniki so mi svetovali, naj pazim na kolena."

Po nastopu v Montrealu ima Nadal pred seboj le en cilj: čim bolje se pripraviti na OP ZDA – zadnji turnir za grand slam. "Zadnje dni sem treniral zelo dobro, tudi po pet ur na dan. V karieri sem vedno znal preživeti težke trenutke, zdaj pa se bom moral naučiti igrati z bolečinami," je še povedal 23-letni Španec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.