Šport
67 ogledov

Nadal prvič brez izgubljenega niza

Cornet Azarenka OP Francije Roland Garros Pariz tenis
1/27
EPA
Favoriti na odprtem teniškem prvenstvu Francije danes niso imeli večjih težav. Branilec naslova in sedemkratni zmagovalec Roland Garrosa Rafael Nadal se je brez izgubljenega niza uvrstil v osmino finala, zalo prepričljiv je bil prvi nosilec Novak Đoković, pri posameznicah pa je gladko napredovala branilka naslova Rusinja Marija Šarapova.

Španec Nadal je dvoboj z Italijanom začel nekoliko bolj zadržano, saj je imel tekmec pri izidu 6:5 v prvem nizu servis za zmago, a se je kralj peska rešil ter po podaljšani igri uvodni niz dobil s 7:6 (5), naslednja dva niza je nato dobil s 6:4 in 6:4 ter se prebil med 16 najboljših. V osmini finala se bo Nadal pomeril z Japoncem Keijem Nišikorijem, 13. nosilcem, ki je v 2. krogu odpravil najboljšega Slovenca Grega Žemljo.

"Mislim, da je Fognini sijajen igralec, je agresiven, hiter in ga je precej težko bilo zaustaviti. Zadovoljen sem, da sem premagal težave in dobil prvi niz, kar je bilo zelo pomembno s psihološkega vidika, v zadnjih dveh obračunih tukaj sem moral namreč prvi niz prepustiti tekmecema," je dejal tenisaš z največjega balearskega otoka Mallorce, ki bo v ponedeljek dopolnil 27 let, prav na dan, ko se bo meril z Nišikorijem za preboj v četrtfinale. Četrti igralec sveta sicer naskakuje že osmi naslov zmagovalca na igriščih Roland Garros. Nišikori je sicer postal prvi Japonec v osmini finala na igriščih Roland Garrosa v 75 letih.

Đoković se je maščeval Dimitrovu

Prvemu nosilcu Đokoviću 21-letni Bolgar Grigor Dimitrov ni predstavljal večjih težav na poti do osmine finala. Bolgar je Srbu odvzel le sedem iger, Đoković pa se je v nadaljevanje turnirja prebil z izidom 6:2, 6:2, 6:3. Srb se bo v osmini finala meril z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem (16. nosilcem), ki je ekspresno odpravil Romuna Victorja Hanescu s 6:0, 7:6, 6:1.

"Zadovoljen sem s tem, kako dobro sem začel dvoboj, bil sem zelo osredotočen. Premagal me je na mastersu v Madridu, vedel sem, kaj lahko pričakujem in kako dobro igra," je dejal številka ena svetovnega tenisa. Pred začetkom dvoboja je sicer iz Srbije prišla vest, da je umrla Jelena Genčić, prva trenerka najboljšega tenisaša sveta; stara je bila 77 let. Genčićeva je bila zelo uspešna pri iskanju obetavnih tenisačev, njeni veliki odkritji sta bila Đoković in Monika Seles. Drugi Srb Janko Tipsarević, osmi nosilec, ni imel svojega dne. Boljši je bil Rus Mihael Južni, ki je slavil z izidom 6:4, 6:4 in 6:3.

Novak Đoković | Avtor: Reuters Reuters

Šarapova korak bližje ubranitvi naslova

Pri posameznicah so znane že vse udeleženke osmine finala. Lanska zmagovalka Šarapova, ki je brez izgubljenega niza ugnala Kitajko Jie Zheng, se bo za četrtfinale merila z Američanko Sloane Stephens. Tretja nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka je ugnala Francozinjo Alize Cornet ter se bo v 4. krogu merila z zmagovalko OP Francije leta 2010 Italijanko Francesco Schiavone, ki je bila boljša od Francozinje Marion Bartoli. Američanka Bethanie Mattek-Sands bo v osmini finala prekrižala lopar z Rusinjo Marijo Kirilenko.

Marija Šarapova | Avtor: Reuters Reuters
Za presenečenje je poskrbela Američanka Jamie Hampton, ki je ugnala sedmo nosilko Čehinjo Petro Kvitovo, leta 2011 zmagovalko Wimbledona ter lansko polfinalistko Roland Garrosa. Hamptonova bo v osmini finala prekrižala lopar z nekdanjo številko ena Srbkinjo Jeleno Janković, ki je izločila Avstralko Samantho Stosur, deveto nosilko, sicer zmagovalko US Opna 2011.

V osmino finala so se že prej prebile prva nosilka Američanka Serena Williams, ki se bo merila z Italijanko Roberto Vinci (15. nosilko), Rusinja Svetlana Kuznjecova bo prekrižala lopar z osmo nosilko Nemko Angelique Kerber, Poljakinja Agnieszka Radwanska (4. nosilka) se bo merila s Srbkinjo Ano Ivanović (14. nosilko), Španka Carla Suarez Navarro (20. nosilka) pa z Italijanko Saro Errani (5. nosilka).

Azarenka po slabem začetku pojedla Cornet

Viktorija Azarenka se je precej težje od pričakovanj prebila v osmino finala Roland Garrosa, potem ko ji je domačinka Alizé Cornet nudila vse prej kot nedolžen odpor in vzela tudi prvi niz. Dolgo časa je celo kazalo, da bo Cornetova izločila zmagovalko Australian Opna.

31. nosilka je po težavah z začetnim udarcem, ki so pestile obe igralki, dobila prvi niz po celi seriji "breakov", izza oblakov pa je v Parizu pokukalo celo sonce. Belorusinja je nato le našla pravi ritem in pred očmi svojega spremljevalca, pevca LMFAO Redfooja, ki je zaslovel s ponarodelim hitom "Sexy and I Know It", dobila drugi niz in nato skoraj brezhibno slavila v tretjem.

"Nisem presenečena nad njeno igro, pokazala je, da je lahko izjemna igralka. Tako dobro proti meni še ni igrala," je v intervjuju ob igrišču povedala Azarenka. Vzhodnjakinjo zdaj čaka zmagovalka dvoboja med nekdanjo prvakinjo Francesco Schiavone in Marion Bartoli.

Fantje končali z nastopi, Srebotnikova naprej

Slovenska teniška igralca Aljaž Bedene in Grega Žemlja sta na odprtem prvenstvu Francije v Parizu izgubila dvoboj drugega kroga v konkurenci dvojic. Za slovensko navezo je bila na drugem turnirju za grand slam usodna šestopostavljena pakistansko-nizozemska kombinacija Aisam-Ul-Haq Qureshi/Jean-Julien Rojer, ki je slavila s 7:5 in 6:1. Uspešnejša je bila Katarina Srebotnik v mešanih dvojicah, kjer je skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem s 6:2 in 7:5 porazila francosko navezo Caroline Garcia/Marc Gicquel.

OP Francije (21 milijonov evrov), 3. krog:

Moški

Rafael Nadal (Špa/3) : Fabio Fognini (Ita/27) 7:6 (5), 6:4, 6:4
Kei Nišikori (Jap/13) : Benoit Paire (Fra/24) 6:3, 6:7 (3), 6:4, 6:1
Richard Gasquet (Fra/7) : Nikolaj Davidenko (Rus) 6:4, 6:4, 6:3
Stanislas Wawrinka (Švi/9)
: Jerzy Janowicz (Pol/21) 6:3, 6:7 (2), 6:3, 6:3
Mihail Južni (Rus/29) : Janko Tipsarević (Srb/8) 6:4, 6:4, 6:3
Tommy Haas (Nem/12) : John Isner (ZDA/19) 7:5, 7:6 (4), 4:6, 6:7 (10), 10:8
Novak Đoković (Srb/1) : Grigor Dimitrov (Bol/26) 6:2, 6:2, 6:3
Philipp Kohlschreiber (Nem/16) : Victor Hanescu (Rom) 6:0, 7:6 (0), 6:1

Ženske

Marija Šarapova (Rus/2) : Zheng Jie (Kit) 6:1, 7:5
Sloane Stephens (ZDA/17) : Marina Eraković (Nzl) 6:4, 6:7 (5), 6:3
Viktorija Azarenka (Blr/3) : Alize Cornet (Fra/31) 4:6, 6:3, 6:1
Francesca Schiavone (Ita) : Marion Bartoli (Fra/13) 6:2, 6:1
Bethanie Mattek-Sands (ZDA) : Paula Ormaechea (Arg) 4:6, 6:1, 6:3
Marija Kirilenko (Rus/12) : Stefanie Vögele (Švi) 7:6 (3), 7:5
Jamie Hampton (ZDA) : Petra Kvitova (Češ/7) 6:1, 7:6 (7)
Jelena Janković (Srb/18)
: Samantha Stosur (Avs/9) 3:6, 6:3, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.