Šport
12 ogledov

Nadal: "Šampioni čakajo pravi trenutek"

Rafael Nadal je bil v Parizu najboljši že petkrat. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Konec tedna se bo v Parizu začel drugi grand slam turnir sezone. Na pesku Roland Garrosa Rafael Nadal prvič ne bo v vlogi, ko mu je naslov podarjen že vnaprej.

Najboljši teniški igralec na svetu Rafael Nadal se bo moral kmalu spopasti s svojimi strahovi in strahovito formo Novaka Djokovića, ki bo poskušal Špancu preprečiti, da bi še šestič osvojil OP Francije in se s tem izenačil z legendarnim Bjornom Borgom.

Nič več brez konkurence
Nadal, ki je v Roland Garrosu izgubil le enkrat, to se je zgodilo v četrtem krogu leta 2009 proti Švedu Robinu Soderlingu, na turnir prihaja s štirimi zaporednimi porazi proti Djokoviću, ki je številko ena svetovnega tenisa dvakrat zapored v finalu premagal tudi na pesku, kar se Špancu še ni zgodilo.

Čeprav Nadal kljub temu, da v Parizu le redko pokaže slabosti, tako ne bo nesporni favorit. "Veliki šampioni niso le tisti, ki vsak teden zmagujejo, pač pa tudi tisti, ki čakajo na pravi trenutek," pred turnirjem razmišlja Nadal, ki še pravi: "Moram biti potrpežljiv in čakati. Moj trenutek bo prišel."

Nadal le redko preživlja težke trenutke
Srb, ki je nanizal že 37 zaporednih zmag in je dobil tudi prvi grand slam sezone OP Avstralije, bo poskušal Nadalu v Parizu prizadejati drugi poraz. Španec je v francoski prestolnici že imel slabe trenutke. Poleg poraza proti Soderlingu se jih spominja takole: "Spomnim se prvega finala proti Argentincu Marianu Puerti, ki je imel žogico za osvojitev četrtega niza. Tudi leta 2006 v finalu proti Federerju ni šlo povsem gladko, istega leta sem odigral zelo težko srečanje proti domačinu Paul-Henriju Mathieuju. Ne spomnim se, kdaj bi se še bolj bal za zmago."

Vseeno je predvidevati, da bo Nadal v Pariz prišel odlično fizično in psihično pripravljen, če bo vse teklo po načrtih, pa bo veliki finalni obračun z Djokovićem sledil na osrednjem igrišču Roland Garrosa 5. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.