Šport
0 ogledov

Nadal se je mučil, Clijstersova porazno

Nadalu se je po zmagi nad Nemcem odvalil kamen od srca. (Foto: EPA)
1/15
Žurnal24 main
Peti dan OP Avstralije je prišlo do novih presenečenj. Od nadaljnjega boja so se že poslovili Kim Clijsters, Jelena Janković, Gael Monfils in Ivan Ljubićič.

Ko je že kazalo, da se bo Rafael Nadal z lahkoto uvrstil v 4. krog, se je prebudil Philipp Kohlschreiber in Španca dodobra namučil. Nadal je v prvih dveh nizih dominiral na igrišču in videti je bilo, kot da je le še vprašanje časa, kdaj bo zmagal. A Nemec je vstal od mrtvih in Nadala z močnimi udarci tako s forehand kot backhand strani popolnoma razbil v tretjem nizu. V četrtem se je Nadal znova mučil pri svojem servisu, dokler ni napravil brejka pri izidu 3:3. A žilavi Nemec je Majorčanu nemudoma vrnil in izenačil na 4:4. Nadal je nato z brejkom v 11. igri postavil stvari na svoje mesto.

 

Clijstersova osvojila vsega eno igro

Rusinja Nadja Petrova je proti favorizirani Clijstersovi pokazala atomsko predstavo, medtem ko Clijstersovi ni šlo nič od rok. Zmagovalka zadnjega Grand Slama US Opna je proti Rusinji osvojila zgolj eno igro in neslavno klonila s 6:0 in 6:1.

 

Del Potro znova neprepričljivo

Argentinec Juan Martín del Potro se je znova mučil. Potem ko je potreboval pet nizov v drugem kolu proti Američanu Blaku, tudi tokrat na igrišču ni pokazal blesteče igre, a vseeno zmagal. Florian Mayer mu je v drugem nizu celo zavezal kravato.

 

Hrvaški dvoboj pripadel velikanu Karloviću

Ivo Karlović je v hrvaškem obračunu premagal rojaka Ivana Ljubičića v štirih nizih. Da Karlović v svoji igri napreduje in da nima zgolj dobrega začetnega udarca, je dokazal tudi tokrat, ko je dobrega serverja, kot je Ivan Ljubičić, premagal kar dvakrat, priigral pa si je kar deset brejk priložnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.