Šport
17 ogledov

Nadal se vrača: "Lahko izpadem že v 1. krogu"

Nadal Mallorca Majorka priprave povratek tenis Reuters
Španski teniški igralec Rafael Nadal je v petek prispel v Čile, kjer se bo po dolgem odlašanju očitno le zgodil njegov težko pričakovani povratek na igrišče. Nadal je zatrdil, da je po sedmih mesecih premora zaradi poškodbe kolena turnir v Čilu pravi za njegov povratek.

"Kot vedno bom storil vse, da bi dobro tekmoval," je pred hotelom v Santiagu dejal nekdanji prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal, ki se bo v Južni Ameriki vrnil po sedmih mesecih premora zaradi poškodbe kolena.

"Veliko bolje je. Ni nevarnosti, da bi jo (poškodbo, op. a.) še poslabšal. To je glavni razlog, da sem tu. Še vedno imam nekaj težav, ki me ovirajo pri tem, da bi treniral tako, kot bi si želel, ampak nekega dne moram začeti in verjamem, da je to primeren čas in kraj za to," je še dodal Nadal.

26-letni Majorčan je zadnjo tekmo odigral junija proti Čehu Lukášu Rosolu v drugem krogu Wimbledona, nato pa se oddaljil od igrišč po težji poškodbi levega kolena. Nadal je priznal, da lahko v Čilu izgubi tudi v prvem krogu.

Lahko se zgodi vse

"Po dolgem času bom na igrišču in lahko se zgodi prav vse, tudi izpad v prvem krogu. Potrudil se bom, da se to ne bo zgodilo, ampak po tem bom moral biti pripravljen na vse, biti potrpežljiv in trdo delati vsak dan, da bi spet prišel v formo," je nadaljeval Nadal.

Na turnirju v Viñi del Mar bo naslednji torek debitiral na tekmi dvojic skupaj z Argentincem Juanom Mónacom, dan kasneje pa bo odigral tudi tekmo med posamezniki.

"Načrtoval sem, da bi se vrnil v Abu Dabiju, ampak sem imel težave z želodcem, kar me je malce zaustavilo, zato bom moral začeti tukaj, v Viñi del Mar. Menim, da je to prava odločitev, ker gre za državo, ki je ne poznam, in v katero sem prišel prvič, tudi podlaga (pesek, op. a.) pa pomaga," je še pristavil šestkratni zmagovalec turnirja v Roland Garrosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.