Šport
3085 ogledov

Nadal šokiral Španijo: "Ne vem, če bom igral"

rafael nadal Epa
Eden najboljših teniških igralcev vseh časov v luči zdravstvene krize ne izključuje možnosti odpovedi nastopa na OI v Tokiu.

Dvakratni olimpijski prvak Rafael Nadal ni prepričan, ali bo zaigral na prihajajočih olimpijskih igrah v Tokiu. 34-letnik bo končno odločitev sprejel na podlagi okoliščin, ki bodo zaznamovale prihajajoče mesece.

"V normalnih okoliščinah ne bi niti pomislil na to, da bi izpustil olimpijske igre. O tem ni prav nobenega dvoma," je na prizorišču zadnjega peščenega mastersa sezone pred Roland Garrosom, kjer bo lovil že svojo 14. lovoriko (13-0 v finalih), povedal Španec.

"Vsi vedo, da mi olimpijske igre ogromno pomenijo, vendar v trenutkih okoliščinah nisem prepričan, če se jih bom udeležil. Bomo videli, kaj se bo dogajalo v naslednjih mesecih. V tem trenutku vam ne morem dati končnega odgovora. Žal," je dodal tretji igralec sveta.

Predsednik španskega olimpijskega komiteja Alejandro Blanco je komentiral: "Rafaelu je potrebno prisluhniti in ga upoštevati. Poskusil se bom pogovoriti z njim. Španiji je dal že toliko, da ga moramo podpreti, ne glede na njegovo odločitev. Ne predstavljam si olimpijskih iger brez njega."

Nadal je posamično zlato osvojil na OI v Pekingu leta 2008, pred petimi leti pa se je v Rio de Janeiru (2016) okitil še z zlatom v konkurenci dvojic. 

nadal peking 2008 | Avtor: Epa Epa
 

Komentarjev 1
  • Michael_Cuadra 18:22 12.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦