Šport
11 ogledov

Nadal: To je med mano in Fabiem

rafael nadal fabio fognini EPA
Španec Rafael Nadal ni želel komentirati incidenta, ki se je zgodil med finalnim obračunom z Italijanom Fabiem Fogninijem na turnirju serije 500 v Hamburgu.

V drugem nizu finala turnirja v Hamburgu, ki ga je z rezultatom 7:5, 7:5 dobil Rafael Nadal, je prišlo do verbalnega obračunavanja med Špancem in njegovim nasprotnikom Fabiem Fogninijem.

Slednji se je pri vodstvu s 5:4 v drugem nizu razjezil na ''kralja peska'', domnevno zato, ker naj bi Nadal porabil preveč časa za pripravo na return in tako motil servisni ritem italijanskega tenisača.

''Kaj hočeš? Ne imej me za norca. Vedno ista zgodba,'' je grob prevod besed, ki jih je v smeri Nadala v španščini izrekel Fognini. Kaj točno ga je razjezilo, ni znano, je pa svojo teorijo v pogovoru z mediji razkril Nadalov trener stric Toni.

''Mislim, da Fognini ni bil jezen na Rafaela, ampak name. V nekem trenutku se je pritoževal, da Rafa zavlačuje. Ko je Fabio dejal 'ne imej me za norca', je ciljal name, ker sem s tribun spodbujal Rafaela. Včasih ima Fognini zelo čuden odnos na igrišču,'' je povedal Toni.

Novinarji so o incidentu povprašali tudi nekdanjega prvega igralca sveta, ki pa ni bil pretirano zgovoren. ''Raje ne bi govoril o tem. Nekatere reči naj ostanejo na igrišču. Včasih imamo drugačen pogled na to, kaj se dogaja, in včasih je bolje tako. To je med mano in Fabiem,'' je povedal Nadal.

Fognini je po prepiru izgubil tri zaporedne igre in s končnim izidom 5:7, 5:7 moral priznati premoč nasprotniku, ki se je veselil 47. turnirske lovorike na peščeni podlagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.