Šport
22 ogledov

Nadal zaradi želodčnih težav odpovedal nastop

rafael nadal tiskovna konferenca op avstralije EPA
Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, finalist minulega odprtega prvenstva Avstralije, je odpovedal nastop na turnirju ATP v Buenos Airesu, ki se bo začel naslednji teden.

Razlog za odpoved Rafaela Nadala so želodčne težave, zaradi katerih ni mogel trenirati, so sporočili iz njegovega tabora. Dodali so, da prvi igralec sveta ni treniral že vse od finalnega poraza v Melbournu, kjer ga je premagal Švicar Stanislas Wawrinka. Španec je takrat kot razlog za poraz navedel bolečine v hrbtu.

Upal je, da bo lahko začel trenirati še ta teden, a je sporočil, da zaradi želodčnih težav še ni prijel loparja v roko. Kdaj se bo vrnil k tenisu, za zdaj ni znano.

"Imel sem trebušni virus, ki mi je preprečil treninge, tako da še nisem poprijel za lopar," je zapisal na svoji spletni strani in dodal: "Čez tri dni pa bi moral že odpotovati na turnir, kar pomeni, da se za nastop ne bi mogel dovolj dobro pripraviti."

Nadal naj bi ta mesec zaigral tudi na turnirju v Riu de Janieru.

Slovo Bedeneta v Čilu

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je nastope na turnirju ATP v čilskem letovišču Viña del Mar z nagradnim skladom 485.760 evrov končal v drugem krogu. Bedeneta je gladko v dveh nizih ugnal prvi nosilec, Italijan Fabio Fognini, ki je zmagal s 6:4 in 7:6 (0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.