Šport
24 ogledov

Nadaljuje se prevlada Mercedesa

nico rosberg EPA
Nico Rosberg je bil najhitrejši na obeh prostih treningih pred kvalifikacijami za VN Bahrajna.

Drugi čas je tako kot na prvem prostem treningu zabeležil trikratni svetovni prvak, ki je zaostanek z dobre pol sekunde zmanjšal na nekaj več kot dve desetinki (+0,241).

Tretji čas je pripadel dirkaču McLarna Jensonu Buttonu, ki je bil dobro desetinko hitrejši od Maxa Verstappna v Toro Rossu. Kimi Räikkönen je dosegel peti, Sebastian Vettel - na prvem treningu je bil šele 14 - pa šesti čas.

Prvi prosti trening

Zmagovalcu uvodne dirke letošnje sezone Nicu Rosbergu se je na prvem merjenju moči v arabski državici najbolj približal moštveni kolega Lewis Hamilton, ki je zaostal dobre pol sekunde (+0,505).

Tretji čas je dosegel Kimi Räikkönen, ki pa je zaostal skoraj dve sekundi (+1,834).

Za dirkačem Ferrarija so se zvrstili Daniel Ricciardo, Daniil Kvjat, Nico Hülkenberg, Carlos Sainz, Max Verstappen, Romain Grosjean in Felipe Massa, ki je zaokrožil prvo deseterico.

Drugi dirkač Ferrarija Sebastian Vettel je bil šele 14. (+2,779), tik za njim je trening končal Valtteri Bottas (+2,880), ki se je vodilni srebrni puščici kot zadnji približal na manj kot tri sekunde zaostanka.

Stoffel Vandoorne, ki je zamenjal poškodovanega Fernanda Alonsa, je dosegel 18. čas (+4,098).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.