Šport
216 ogledov

Nadalu spodletelo že v uvodnem dvoboju

Epa
Nekdanji prvi tenisač sveta je na ekipnem tekmovanju v Sydneyju po preobratu klonil proti Britancu Cameronu Norrieju.

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je izgubil prvi obračun v novi sezoni. V novoustanovljenem tekmovanju pokala United ga je v Sydneyju s 3:6, 6:3, 6:4 premagal Britanec Cameron Norrie. Šestintridesetletni Nadal bo od 16. januarja branil naslov na prvem grand slamu sezone na odprtem prvenstvu Avstralije.

Majorčan je za Španijo na novem tekmovanju pod okriljem ATP in WTA odigral prvi dvoboj ter po dveh urah in 45 minutah izgubil. Proti Norrieju je igral petič in prvič izgubil.

"Cameron si je zaslužil zmago. Je odličen igralec in danes je vse storil popolno. Moramo vedeti, da bi bil precej višje na lestvici, če bi upoštevali točke iz Wimbledona," je za španski spletni portal Puntobreak najprej letošnjega polfinalista na sveti travi pohvalil Nadal.

"Vem, da lahko precej stvari izboljšam, hkrati pa današnji dvoboj ni bil katastrofalen. Moram biti konstanten, delati manj napak in narediti korak naprej v fizični pripravi. Ko bom odigral več dvobojev, se bom bolje odzival v pomembnih trenutkih in se bolje odločal," je dodal.

Za sproščenost potrebuje kakšno zmago ali dve, je poudaril. "Moram se nekaj naučiti iz današnjih napak in odnesti tisto dobro, kar sem opravil na igrišču. Vendarle sem igral proti tenisaču, ki je v boljšem ritmu in igra odličen tenis," je še zaključil 22-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Rafael Nadal | Avtor: Epa Epa

Na pokalu United, ki poteka še v Brisbanu in Perthu, je z odliko prvo nalogo opravila Poljakinja Iga Swiatek. Prva igralka lestvice ATP je v dvoboju proti Kazahstanu s 6:1, 6:3 po vsega 64 minutah ugnala Julijo Putincevo in svoji reprezentanci prinesla prvo točko. Za zmago so potrebne tri, ekipe pa igrajo po dva posamična dvoboja ter enega v mešanih parih.

"Lahko sem kar zadovoljna s predstavo. V prvih dvobojih nove sezone si vedno malce zarjavel, zato sem presrečna, da sem v ključnih trenutkih odigrala zbrano," je, kot jo citira francoska tiskovna agencija, dejala Swiatek.

"Zastopati svojo državo je vedno nekaj posebnega. Tako se še bolj zberem, ob prihodu na igrišče pa vedno dobim kurjo polt," je še ocenila nastopanje v reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.